Šport > Nogomet
6494 ogledov

Velik škandal v nemškem nogometu

Uli Hoeness Bayern München EPA
Izjava, ki je razburila marsikaterega privrženca elfa.

"Nikoli tega ne bomo sprejeli. Če bo prvi vratar nemške reprezentance Marc-André ter Stegen namesto Manuela Neuerja, v reprezentanco ne bomo več pošiljali svojih nogometašev," je za Bild izjavil predsednik Bayerna Uli Hoeness in se tako odzval na besede selektorja elfa Joachima Löwa, ki je napovedal, da bo na naslednjih prijateljskih tekmah vlogo prvega vratarja namenil Barceloninem čuvaju mreže.

Po Hoenessovi izjavi se je na 67-letnega funkcionarja pričakovano vsul plaz kritik.

Na Hoenessovo sporno izjavo se je zelo mirno odzval nekdanji reprezentančni napadalec Oliver Bierhoff, ki opravlja funkcijo generalnega managerja v izbrani vrsti. "Po Fifinih pravilih klubi ne smejo preprečiti nogometašem igranja za reprezentanco," je na vse skupaj odvrnil Bierhoff.

Neuer je v reprezentanci od leta 2009, skupno je zbral 90 nastopov. Ter Stegen se je elfu prvič pridružil leta 2012, doslej je zaigral na 22 tekmah nemške izbrane vrste.

Nemčija je na petih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 zabeležila štiri zmage in en poraz ter si v skupini C deli prvo mesto s Severno Irsko, tretji Nizozemci s tekmo manj zaostajajo za tri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice