Šport > Nogomet
52 ogledov

Iz zapora na čelo Bayerna

Uli Hoeness Bayern München EPA
Na petkovi skupščini nogometnega velikana Bayerna so člani kluba za novega predsednika izvolili Ulija Hoenessa, ki je klub že vodil do leta 2014, potem pa se je umaknil zaradi afere z utajevanjem davkov.

Po prestani zaporni kazni je nekdanji prvi mož Bavarcev Uli Hoeness spet prevzel vajeti v svoje roke in bo klub spet vodil kot predsednik. Na predsedniški stolček se je v petek zvečer vrnil s prepričljivo večino; na skupščini ga je podprlo 97 odstotkov od več kot 7000 prisotnih članov.

Hoeness je nasledil Karla Hopfnerja, ta je zasedel predsedniški položaj po Hoenessovem začasnem umiku iz kluba spomladi 2014, zdaj pa ni več kandidiral. Novi predsednik se je vrnil 270 dni po tem, ko je prestal zaporno kazen. "Prosim za drugo možnost. Obljubim vam, da bom naredil vse, da izpolnim vaša pričakovanja," je po izvolitvi dejal Hoeness.

Zanimanje za skupščino kluba in pričakovano menjavo predsednika je bilo tolikšno, da je v dvorani Audi Dome v bavarski prestolnici zmanjkalo prostora za vse prisotne člane kluba, tako da so na hitro postavili še dodaten šotor in se je vsa zadeva začela z za Nemce ne prav značilno 25-minutno zamudo.

"Za klub je to pomemben trenutek, Uli Hoeness pa je za naše moštvo izjemnega pomena," se je vrnitve alfe in omege kluba razveselil tudi trener Carlo Ancelotti, ki je prvič prisostvoval skupščini Bayerna v tej vlogi.

Poslovne številke za dobro voljo

Pri bavarskem velikanu so se sicer na skupščini lahko vsaj nekoliko potolažili po slabem tednu na zelenicah, ko so najprej izgubili derbi Bundeslige z Borussio Dortmund, potem pa nepričakovano še v Ligi prvakov z Rostovom in se že poslovili od boja za prvo mesto v skupini, kjer bo najboljši Atletico Madrid.

Poslovne številke pa so poskrbele za zadovoljne nasmeške vodilnih. V poslovnem letu 2015/16 so proračun povečali kar za 100 milijonov evrov na rekordnih 626,8 milijona, kar je za 20 odstotkov več kot leto pred tem.

Tudi dobiček je rekorden, znaša pa 33 milijonov evrov, s čimer bodo presegli dosedanjo najboljšo številko (23,8 milijona) iz sezone 2014/15. Že 24. leto zapored je bilo poslovanje v območju zelenih številk, med povečanjem pa so izpostavili še število članov kluba, ki je v zadnjem letu naraslo z 270.329 na 284.041.

"Naša finančna trdnost je naš prvi cilj. Poleg tega vlagamo v nujno potrebno infrastrukturo, da bomo ostali konkurenčni najboljšim v Evropi. To so naši temelji, največji možen športni uspeh ob gospodarski trdnosti," je zakladnik kluba Jan-Christian Dreesen predstavil filozofijo Bayerna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.