Šport
1068 ogledov

Müller užaljen in razočaran: "Bolj kot razmišljam, bolj sem jezen."

Thomas Müller Bayern Atletico EPA
Napadalec Bayern Münchna se je precej burno odzval na odločitev Joachima Löwa, ki je z eno potezo končal njegovo reprezentančno kariero.

Pred dnevi je v nemškem nogometu odjeknila novica o novi podobi državne reprezentace, v kateri po odločitvi selektorja Joachima Löwa ni več prostora tri zvezdnike bavarskega velikana.

Thomas Müller Šok Šport Nemški selektor prekrižal tri nogometne velezvezdnike

Löw se je zahvalil za sodelovanje Jeromeu Boatengu, Matsu Hummelsu in Thomasu Müllerju in čez noč končal njihove reprezentačne karieri. Vsi trije nogometaši Bayern Münchna so leta 2014 z Nemčijo osvojili naslov svetovnega prvaka.

Nemški selektor si želi novega začetka po izpadu v skupinskem delu na svetovnem prvenstrvu 2018 in izpadu iz elitne divizije lige narodov.

Müller je "odpoved" najprej prespal, nato pa se je oglasil na družbenih omrežjih. "Seveda sem presenečen nad trenerjevo odločitvijo. Razumem, da  mora sprejemati športne odločitev, glede tega nimam nobenih pripomb, a bolj ko razmišljam o vsem skupaj, bolj sem jezen zaradi načina, kako se je to zgodilo. Še zlasti ne razumem domnevne dokončnosti njegove odločitve," je sporočil napadalec.

"Mats, Jerome in jaz smo še vedno sposobni igrati na najvišjem nivoju. Za nami je dolga in uspešna reprezentančna kariera in ne zdi se mi prav, da DFB posreduje vnaprej pripravljene izjave takoj po tem, ko smo izvedeli za trenerjevo odločitev. To ni pravi način in s tem ne izkazujejo spoštovanja. Vedno sem s ponosom oblekel ta dres in igral po najboljših močeh. Rad bi se vam zahvalil za podporo, za nami je izjemno potovanje," je dodal razočarani Müller.

Napadalec je v nemški reprezentanci debitiral leta 2010, pred tem pa je bil član različnih mladinskih selekcij.

Thomas Müller Norveška Nemčija | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.