V nogometu ni več prostora za šov

Foto: EPA
Foto: EPA
Naši južni sosedi so bodo na prvi tekmi evropskega prvenstva v Ukrajini in na Poljskem pomerili z Irci, ki jo s klopi vodi sloviti Giovanni Trapattoni.
Oglej si celoten članek

Tako Hrvati kot Irci so pretekli vikend na prijateljskih tekmah zabeležili pomembni zmagi, s katerima so si v obeh taborih okrepili samozavest pred začetkom evropskega prvenstva. Varovanci Slavena Bilića so v Puli s 3:1 odpravili Estonce, varovanci Giovannija Trapattonija pa v Dublinu z 1:0 BiH.

Sloviti Trap je bil kljub pomembni zmagi tudi tokrat zelo ostrega jezika. "Znova bom ponovil že slišano. To, da sem star oziroma bolje rečeno starejši od ostalih selektorjev, ne pomeni, da ne spremljam trendov," je dejal 73-letni italijanski strokovnjak in nadaljeval: "Včasih se je igral drugačen nogomet. Morda bi lahko rekli, da je Irska igrala lepši nogomet, toda danes šov ni več doma v nogometu. Primer je finale Lige prvakov. Bayern je igral lepše, bil je boljši, toda spomnimo se le zmagovalcev. Zapomnil si bom Chelsea. Rezultat je danes vse v nogometu in od svojih fantov pričakujem predvsem dober rezultat."

"Vse se menja. Menja se tudi nogomet, menjajo se sodniki pri svojem delu. Spremljam, se učim in poskušam uporabljati novosti pri svojem poslu. Čez tri dni bodo vsi pozabili šov, toda rezultat ostane večno zapisan," je še pristavil Trapattoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.