Šport
4 ogledov

V nogometu ni več prostora za šov

Giovani Trapattoni EPA
Naši južni sosedi so bodo na prvi tekmi evropskega prvenstva v Ukrajini in na Poljskem pomerili z Irci, ki jo s klopi vodi sloviti Giovanni Trapattoni.

Tako Hrvati kot Irci so pretekli vikend na prijateljskih tekmah zabeležili pomembni zmagi, s katerima so si v obeh taborih okrepili samozavest pred začetkom evropskega prvenstva. Varovanci Slavena Bilića so v Puli s 3:1 odpravili Estonce, varovanci Giovannija Trapattonija pa v Dublinu z 1:0 BiH.

Sloviti Trap je bil kljub pomembni zmagi tudi tokrat zelo ostrega jezika. "Znova bom ponovil že slišano. To, da sem star oziroma bolje rečeno starejši od ostalih selektorjev, ne pomeni, da ne spremljam trendov," je dejal 73-letni italijanski strokovnjak in nadaljeval: "Včasih se je igral drugačen nogomet. Morda bi lahko rekli, da je Irska igrala lepši nogomet, toda danes šov ni več doma v nogometu. Primer je finale Lige prvakov. Bayern je igral lepše, bil je boljši, toda spomnimo se le zmagovalcev. Zapomnil si bom Chelsea. Rezultat je danes vse v nogometu in od svojih fantov pričakujem predvsem dober rezultat."

"Vse se menja. Menja se tudi nogomet, menjajo se sodniki pri svojem delu. Spremljam, se učim in poskušam uporabljati novosti pri svojem poslu. Čez tri dni bodo vsi pozabili šov, toda rezultat ostane večno zapisan," je še pristavil Trapattoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.