V Parizu preprečili teroristični napad

Foto: Profimedia Na Parku princev se je v soboto zbralo več kot 47.000 gledalcev.
Na Parku princev se je v soboto zbralo več kot 47.000 gledalcev.
Policija je s pomočjo prebivalca francoske prestolnice preprečila bombni napad v bližini stadiona Park princev.
Oglej si celoten članek

V soboto je Paris SG na domačem stadionu Park princev nadigral Bordeaux (6:2) in se utrdil na vrhu lestvice Ligue 1. Srečanje si je v živo ogledalo več kot 47.000 gledalcev, okrog objekta se je v sobotnih popoldanskih urah tako gibalo ogromno navijačev, ki bi lahko postali žrtve terorističnega napada.

Mojstrovina Fenomenalen projektil Neymarja

Francoski mediji poročajo, da je v soboto okrog 16.30, pol ure pred začetkom srečanja PSG - Bordeaux, v bližini omenjenega stadiona eden od lokalnih prebivalcev odkril bombo in o tem obvestil policijo.

Bomba je bila sestavljena iz štirih plinskih cilindrov, potopljenih v bencin, vezana pa je bila na detonator prek mobilnega telefona.

Pariška policija je v povezavi z dogodkom aretirala pet oseb, vključno z žensko, povezano z radikalnimi islamističnimi organizacijami, poroča več francoskih medijev. Eden od peterice prijetih je stari znanec organov pregona in bi moral biti pod nadzorom, a se je oblastem očitno izmuznil s pomočjo posameznika, ki naj bi mu bil na las podoben.

"Ko nekoga spremljate, je vedno neka oseba, ki želi osumljencu pomagati. To kaže na visoko raven nevarnosti v Franciji," je dogodek komentiral notranji minister Gérard Collomb. Dodal je, da so po vsej državi v letu 2017 preprečili že 12 terorističnih napadov.

Več poškodovanih Popustila ograja na tribuni, tekmo odpovedali

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.