Šport > Nogomet
3390 ogledov

V Parizu preprečili teroristični napad

PSG Bordeaux Park princev Na Parku princev se je v soboto zbralo več kot 47.000 gledalcev.
Policija je s pomočjo prebivalca francoske prestolnice preprečila bombni napad v bližini stadiona Park princev.

V soboto je Paris SG na domačem stadionu Park princev nadigral Bordeaux (6:2) in se utrdil na vrhu lestvice Ligue 1. Srečanje si je v živo ogledalo več kot 47.000 gledalcev, okrog objekta se je v sobotnih popoldanskih urah tako gibalo ogromno navijačev, ki bi lahko postali žrtve terorističnega napada.

neymar Mojstrovina Šport Fenomenalen projektil Neymarja

Francoski mediji poročajo, da je v soboto okrog 16.30, pol ure pred začetkom srečanja PSG - Bordeaux, v bližini omenjenega stadiona eden od lokalnih prebivalcev odkril bombo in o tem obvestil policijo.

Bomba je bila sestavljena iz štirih plinskih cilindrov, potopljenih v bencin, vezana pa je bila na detonator prek mobilnega telefona.

Pariška policija je v povezavi z dogodkom aretirala pet oseb, vključno z žensko, povezano z radikalnimi islamističnimi organizacijami, poroča več francoskih medijev. Eden od peterice prijetih je stari znanec organov pregona in bi moral biti pod nadzorom, a se je oblastem očitno izmuznil s pomočjo posameznika, ki naj bi mu bil na las podoben.

"Ko nekoga spremljate, je vedno neka oseba, ki želi osumljencu pomagati. To kaže na visoko raven nevarnosti v Franciji," je dogodek komentiral notranji minister Gérard Collomb. Dodal je, da so po vsej državi v letu 2017 preprečili že 12 terorističnih napadov.

Več poškodovanih Šport Popustila ograja na tribuni, tekmo odpovedali
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.