V Parizu se je pisala zgodovina

Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka) Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka) Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka) Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka) Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka) Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka) Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka) Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka) Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka) Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka) Foto: EPA OP Francije (Nadal - Wawrinka)
"Kralj peska" Rafael Nadal je v finalu OP Francije premagal Stana Wawrinko in postal prvi teniški igralec ali igralka, ki je v Odprti dobi (od. 1968) osvojil deset lovorik na enem grand slamu.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal v finalu OP Francije ni dopustil presenečenja in prepričljivo osvojil 10. lovoriko na Roland Garrosu. Španec je z izidom 6:2, 6:3, 6:1 odpravil izzivalca Stana Wawrinka in osvojil 15. grand slam v karieri (15-7), prvega po letu 2014, ko je prav tako slavil v Parizu.

Za Nadala je to tretji grand slam, na katerem ni oddal niti niza. Pred tem mu je to uspelo na OP Francije leta 2010 in 2008. Španec je s 15. veliko lovoriko na večni lestvici prehitel Petea Samprasa (14) in zaostaja samo še za rekorderjem Rogerjem Federerjem (18). 

Nadal, ki bo v ponedeljek uvrščen na drugo mesto lestvice ATP, je v žep pospravil ček za 2,1 milijona evrov. S finalom OP Francije se je končala evropska peščena sezona, v kateri je Španec osvojil štiri od petih turnirjev - Monte Carlo, Barcelona, Madrid in Roland Garros. Edini spodrsljaj si je privoščil v Rimu in zbral kar 24 zmag ter le en poraz. Za Nadala je bila to 73. turnirska zmaga v karieri, 53. na pesku.

Wawrinka je bil do današnjega obračuna neporažen v finalih grand slamov, saj je kar trikrat za lovoriko premagal takrat številko ena svetovnega tenisa. "Najprej bi ti rad čestital Rafa, si velik vzor tega športa. V čast mi je bilo, da sem igral v tebi proti v finalu, čestitke vsej tvoji ekipi. Bil si predober," je dejal Švicar.

"Najlepša hvala. Preveč sem čustven, da bi govoril francosko," je neposredno po zmagi dejal Nadal in nato nadaljeval v angleškem jeziku. "Igral sem najbolje doslej, občutek, kot ga imam tukaj, to je težko primerjati z drugimi turnirji. Adrenalin in vsa čustva, čudovita publika, to je ena mojih najpomembnejših zmag v karieri. Dejstvo, da mi je znova uspelo zmagati, to je neprimerljivo s katerimkoli drugim uspehom v karieri," je povedal Španec.

OP Francije, finale:

Rafael Nadal (Špa/4) - Stan Wawrinka (Švi/3) 6:2, 6:3, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:51 11. Junij 2017.

    Bravo Nadal, prav vidi se da je v formi. No.1! Nadal is back.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.