"V Planici bi se dalo doseči svetovni rekord, če ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Avstrijski skakalec Gregor Schlierenzauer je v kvalifikacijah Planice dosegel 253,5 metra.
Oglej si celoten članek

V kvalifikacijah za posamično tekmo je Gregor Schlierenzauer kljub slabši sezoni pokazal, da je še vedno eden največjih mojstrov letenja. Avstrijec je zmogel kar 253,5 metra, kar bi bila izenačitev svetovnega rekorda, a je pri pristanku z rokami podrsal po tleh.

Šok za Tandeja Popoln polet Kranjca, padel tudi "svetovni rekord"

"Bilo je izjemno, posebej občutek v zraku, to je res poseben občutek. Bil sem visoko v zraku in bilo je res izvrstno, ko sem letel. Toda vedno je težko v takih primerih pristati. Vedel sem, ko sem začel leteti, da bo šlo daleč. Moral pa sem se boriti, da nisem padel," je po kvalifikacijah dejal Schlierenzauer.

Kritičen Janus: Žirija bi morala počakati

Rekorder Planice tako ostaja Poljak Kamil Stoch, čigar dosežek pa sicer prav tako ne bi smel veljati. Schlierenzauer verjame, da bi se v dolini pod Poncami dalo izboljšati svetovni mejnik.

Še pomnite? Planiški rekord je farsa

"Svetovnega rekorda ni vedno lahko doseči, moraš imeti tudi srečo. V Planici bi se ga dalo doseči, toda krivulja letalnice bi morala biti malo drugačna. Toda zame je ta današnji dosežek izvrsten," je sklenil Avstrijec.

Novost Nov sistem za merjenje smučarskih skokov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.