Šport > Zimski športi
4528 ogledov

Janus: Žirija bi morala počakati

goran janus Profimedias
Trener slovenske reprezentance Goran Janus je bil v prvem odzivu kritičen do žirije v Planici.

Na petkovi posamični tekmi v dolini pod Poncami bo nastopilo deset slovenskih smučarskih skakalcev, trije so obstali v kvalifikacij. Eden od največjih osmoljencev kvalifikacijske serije je postal Domen Prevc, ki je odlično letalsko formo napovedal s četrtim mestom na nedeljski tekmi v Vikersundu.

peter prevc planica Šok za Tandeja Šport Popoln polet Kranjca, padel tudi "svetovni rekord"

Najmlajši od bratov Prevc je bil prav tako najboljši Slovenec v seriji za trening, nato pa se mu je njegov kvalifikacijski polet povsem ponesrečil. Enaka usoda je doletela tudi aktualnega svetovnega prvaka v poletih Daniela Andreja Tandeja.

"Sploh ne vem. Skok se mi ni zdel ne vem kako drugačen od prvega. Razmere so bile pač takšne. Tudi Tande, ki skače precej bolj konstantno od mene, se ni kvalificiral," je za RTV Slovenijo povedal Prevc in dodal: "Tekma bo osiromašena. Je pa ostalih fantov še dovolj. Bomo videli, kako bo."

jurij tepeš smučarski skoki Novost Šport Nov sistem za merjenje smučarskih skokov

Z odločitvijo žirije je bil nezadovoljen trener slovenske reprezentance Goran Janus, ki je v prvem odzivu za nacionalno televizijo dejal: "Žirija bi morala počakati. Tukaj gre le za Domna in Tandeja, ki se v skupnem seštevku poletov potegujeta za uvrstitev med prve tri. Oba sta odpadla, kar je škoda. Časa je bilo dovolj, da bi se lahko počakalo. Deset fantov je na tekmi." 

Dotaknil se je tudi dobre forme Jurija Tepeša in Roberta Kranjca, ki ju letos nismo videvali na tekmah svetovnega pokala. "Tako Jurij kot Robert sta lepo skočila. Ne samo onadva, tudi Cene Prevc. In drugi fantje. Škoda pa je, da nekaterih iz močnega dela ekipe ne bo na tekmi. Mislim pa, da bosta oba predskakalca," je dejal Janus.

jurij tepeš Slaba sezona Šport Tepeš: Morda bom izgubil vse

Peter Prevc si je izboril nastop na tekmi, čeprav se zaveda, ima še veliko rezerve. "Po pravici povedano, ne morem vedeti, kaj se dogaja v zraku. Za to je odgovorna žirija. Zase vem, da sem sposoben boljšega skoka, ki bo prinesel višjo uvrstitev," je povedal.

Najboljši Slovenec v kvalifikacijah je bil Anže Semenič na drugem mestu. "Res se mi je oddahnilo, da še vedno znam skočiti. Zadovoljen sem z današnjimi skoki," je bil kratek in jedrnat.

Kamil Stoch Še pomnite? Šport Planiški rekord je farsa
Komentarjev 3
  • Avatar olor
    olor 13:32 22.marec 2018.

    Če nebi bilo žirije, bi bil pa veter, ali mimo leteča podgana. Je kakor je, brez veze izgovori.