Šport > Zimski športi
9419 ogledov

Tepeš: Morda bom izgubil vse

Jurij Tepeš
Jurij Tepeš bo v Planici skušal popraviti vtis po slabi sezoni.

V letošnji sezoni slovenska skakalna reprezentanca ne dosega rezultatov iz preteklih let, varovanci Gorana Janusa so še najbolj konkurenčni na letalnicah. Jurij Tepeš je bil skozi svojo kariero vseskozi eden večjih slovenskih letalskih adutov, letos je daleč od prave forme.

Planica 2018 Preizkus letalnice Šport Veter krojil prvi planiški dan

Tepeš je v aktualnem tekmovalnem obdobju le trikrat dobil priložnost v svetovnem pokalu, v vseh treh primerih je obstal v kvalifikacijah. Priložnosti ni dobil niti na svetovnem prvenstvu poletih v Oberstdorfu. Večino sezone je preživel v celinskem pokalu.

"Jezen sem bil pri vsaki priložnosti, ki je nisem dobil. To je šport. Vem, da si priložnosti ne morem vzeti, lahko pa si jo priborim. Letos mi to na žalost ni uspelo niti prek celinskega pokala. Približno vem, kakšna je bila težava," je za Siol povedal Tepeš. "Celinski pokal je bil velik šok. Deset let praktično nisem skakal. Letos sem padel ravno na tiste tekme, ki so bile najbolj kavbojske. Ves februar ni bilo prave tekme, vedno je bil veter, kolobocija z naleti. Vemo, da je to že v svetovnem pokalu težava, v celinskem pokalu pa je treba to pomnožiti z vsaj še nekajkrat."

Tepeš je upal, da mu bo Janus zaupal vsaj na kakšni od večjih skakalnic, toda bil je razočaran. "Upal sem, da bom dobil možnost na kakšni velikanki. Vedno sem bil boljši na večjih napravah. Kar nekajkrat sem se dokazal. Pač ni bilo tako. To je trenerjeva odločitev in na to ne morem vplivati in temu oporekati. Vesel sem, da sem v ekipi za Planico. Brez poletov si sezone, v katero vem, da sem veliko vložil, ne predstavljam. Planica je bila vedno tisti glavni motivator skozi sezono."

goran janus trener skoki Planica Šport Janus upe polaga na ekipno tekmo

Zaradi slabših rezultatov bo doživel precejšen finančni udarec. Iz naslova nagrad letos ni dobil nič, skromna forma bo vplivala tudi na druga področja. "Niso le nagrade. Kakšno finančno podporo bom verjetno izgubil še kje drugje. Po letošnji sezoni bom morda izgubil vse, kar se izgubiti da. Pri športu je vse vezano na rezultat. Praktično ves denar. Vsi športniki vemo, kako je. To moramo vzeti v zakup. Zame je to motivacija, da se prihodnjo sezono vrnem še boljši. Boljši kot kadarkoli. Vem, da bom vložil čas v najboljše treninge, kar jih bom lahko imel."

Tepeš se zaveda, da v prihodnji sezoni ne bo med prvokategorniki. "99,9-odstotno sem prepričan, da bom v B-ekipi. Lahko se zgodi karkoli. Upam, da bom vsaj v eni ekipi. To ni moja odločitev. Zagotovo si želim čim boljših pogojev. Vem, da rezultati niso bili takšni, kot sem si želel. Tudi trenerji ne morejo biti zadovoljni. Ne morem pričakovati, da bom v A-ekipi," je še dodal za Siol.

Kamil Stoch Še pomnite? Šport Planiški rekord je farsa
Komentarjev 2
  • Jožef Koprivnikar 15:31 21.marec 2018.

    Menjava znamke smuči je že en od pokazateljev ki kaže zgrešeno odločitev, ne pa tudi po čigavi zaslugi.Fantje niso najboljši, pa tudi ne najslabši, še je čas da popravijo vtis.

Sorodne novice