Šport > Zimski športi
3698 ogledov

"Domen se je sekiral, a smo ga vsi hitro potolažili"

domen prevc
Slovenci so potrdili odlično letalsko formo.

Slovenska skakalna reprezentanca je s tretjim mestom v Vikersundu poskrbela za lep obet pred tekmami svetovnega pokala v Planici.

domen prevc jernej damjan tilen bartol peter prevc Bravo! Šport Lepšega vabila v Planico si ne bi mogli želeti

Varovanci Gorana Janusa so se kljub veliki napaki Domna Prevca v finalni seriji (132 m) dokopali do 21. stopničk na ekipnih tekmah. To so bile sploh prve slovenske ekipne stopničke v svetovnem pokalu iztekajoče se olimpijske sezone 2017/2018.

"Položaj je bil na zaletišču preveč pokončen in zato ni bilo vzmeta ven iz noge in preprosto mi je zmanjkalo potrebne višine za prvi del leta. Morda sem želel tudi še kaj dodati prvemu poletu. A tega finalnega skoka se ne bi rad niti več spominjal, s trenerji smo se že pogovorili o njem in kako gremo naprej. Tretjega mesta sem sicer zelo vesel, čeprav tudi drugo mesto ni bilo daleč, predvsem s tega vidika, ker bi bili tam sigurno, če bi jaz naredil vsaj približno normalen skok," je pojasnil 18-letni Prevc, ki je v prvi seriji 105,5 metra daljši kot v drugi.

Bartol: Razočaran? Ne, zelo vesel!

Mladega skakalca so morali v izteku skakalnice kar malce potolažiti, a na koncu se je vse srečno izšlo. Zelo zadovoljen je bil tudi Tilen Bartol, ki je vpisal prve stopničke v svetovnem pokalu. "Nisem razočaran, ker nismo drugi ampak tretji. Zelo sem vesel! Tisto izgubo, ki jo je Domen naredil v drugi seriji, potem ko je v prvi seriji skočil odlično, smo nadoknadili in prišli na stopničke in mislim, da smo vsi zadovoljni. Moj finalni skok je bil posledica slabšega prvega, ko sem si res želel, da to popravim, da odpravim napake. V drugi seriji je bil skok res dober in tega sem zelo vesel. Domen se je sekiral, ko sem prišel v iztek, a sva ga z Jernejem hitro potolažila, potem pa ga je še Peter, ko smo stopili na stopničke in mislim, da mu zdaj ni več tako hudo," je povedal Bartol.

cene prevc Uspeh sezone Šport Stopničke za slovenskega orla

Komentarjev 2
  • Jožef Koprivnikar 10:35 18.marec 2018.

    Tudi priznani skakalci so skakali v prazno, mlad je še in potrebuje pojesti še veliko žgancev...

  • antitrust 21:41 17.marec 2018.

    Mali in veliki pizdek.

Sorodne novice