Šport > Zimski športi
319 ogledov

Na največji napravi odpadel eden od sedmih orlov

Peter Prevc Epa Peter Prevc se je zanesljivo uvrstil na tekmo.
Smučarski skakalci so se na letalnici v Vikersundu pomerili v kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo.

Poljskega smučarskega skakalca Kamila Stocha prehod s skakalnice na letalnico ni prizadel. To, kar je kazal na prejšnjih tekmah skandinavske turneje, je nadaljeval tudi na letalnici v Vikersundu, kjer je bil s poletom 242 metrov najboljši v kvalifikacijah. Norvežana Roberta Johanssona je premagal za 1,5 točke, a skoraj za deset metrov. Tretji je bil še en Norvežan Andreas Stjernen, ki je za Poljakom - ta je skakal sredi startnega seznama, saj se na prvih letošnjih poletih svetovnega pokala ni izkazal, s poletom 236 metrov zaostal 3,9 točke.

Od Slovencev je bil najboljši Tilen Bartol, ki se je s poletom 217,5 metra uvrstil na osmo mesto, Peter Prevc pa je v najboljših vremenskih razmerah in po dolgem čakanju na vrhu zaletišča poletel do 211 metrov, kar ga je uvrstilo na 16. mesto.

Na tekmo so se uvrstili tudi štirje drugi Slovenci. Jernej Damjan je bil 20. (211,5 m), Nejc Dežman 21. (198), Domen Prevc 27. (203,5), Anže Lanišek pa 28. (196,5).

Izpadel je le Anže Semenič, ki je bil poleg slabe forme tudi žrtev slabih pogojev, s skokom 161 metrov je zasedel zasedel 44. mesto, na tekmo se je uvrstilo le 40 tekmovalcev.

Rezultate kvalifikacij v Vikersundu si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.