Šport > Zimski športi
360 ogledov

"Tisti skok sem kar nekaj časa prebavljal"

peter prevc Stanko Gruden/STA
Peter Prevc se je težko sprijaznil z razpletom tekme v Oslu.

Najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov Peter Prevc je na tekmi v okviru norveške turneje Raw Air v Oslu ostal brez finalne serije in s 46. mestom vpisal sploh najslabši rezultat, odkar nastopa v svetovnem pokalu.

Daniel Andre Tande Holmenkollen Šport Tande razveselil Norvežane, Bartol zamudil lepo priložnost

Ponesrečen skok, ki je bil posledica grobe napake pri odskoku, je pomenil slab obet za nadaljevanje turneje in sklepnega dejanja svetovnega pokala v Planici, kjer se bodo smučarski skakalci merili od 22. do 25. marca.

Prevc po tekmi v Oslu ni imel veliko časa za iskanje rešitev, saj se je karavana nemudoma preselila v Lillehammer, kjer je bila v torek na sporedu nova tekma. Dolenjevaščan na olimpijskem prizorišču iz leta 1994 ni ponovil napake in tekmo končal na sedmem mestu, kar je njegova tretja najboljša uvrstitev v sezoni.

jernej damjan Med kontrolo Šport Stoch po koncu tekme presenetil Damjana

"Z mojim rezultatom sem zadovoljen, sploh glede na izplen dva dni nazaj, ko sem zamudil odskok. Tokratni skok je bil za nivo višji," je bil vesel Prevc, ki je priznal, da ga je skok v Oslu vrgel iz tira, zato se je takoj po prihodu v Lillehammer posvetil delu. 

"Tisti skok iz Osla sem kar nekaj časa prebavljal, ampak sem vedel kaj je bilo narobe in posledično sem tudi vedel, kako to odpraviti. Že takoj, ko sem prišel v Lillehammer sem začel delati na tem," je dodal. 

Prevc je s sedmim mestom razveselil tudi trenerja Gorana Janusa, ki se zaradi slabših rezultatov že sooča s pritiskom javnosti. "Petru ni kaj očitati, le čestitke si zasluži za dva dobra skoka. Nova vrhunska uvrstitev s sedmim mestom. Lahko bi bilo še bolje, a bilo je vetrovno in moral si imeti nekaj malega sreče," je dejal Janus.

Skakalci so se iz Lillehammerja že preselili v Trondheim, kjer bodo danes na sporedu kvalifikacije, jutri pa tekma. "Takoj po tekmi je načrt tak, da gremo hitro v hotel in posušimo opremo, da ne bomo mokre spakirali v potovalke. Nato pa spanje, vstanemo ob šestih in ob 15. uri smo že na skakalnici," je natrpan urnik orisal Prevc.

peter prevc | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice