Šport > Zimski športi
23151 ogledov

Stoch po koncu tekme presenetil Damjana

jernej damjan
Jernej Damjan je bil edina svetla točka slovenske reprezentance na tekmi v Oslu.

Smučarski skakalci se mudijo na norveškem, kjer bo od 9. do 18. marca na sporedu turneja Raw Air. Prva posamična tekma v Oslu se ni iztekla po željah slovenskih tekmovalcev, saj sta se od šestih orlov v finale uvrstila le Jernej Damjan in Tilen Bartol. Damjan je tekmo končal na solidnem 10. mestu, Bartol je bil na koncu 28., potem ko je v finalu izgubil kar 24 mest.

Brez finala so ostali Nejc Dežman (36. mesto), Anže Lanišek (39. mesto), Timi Zajc (43. mesto) in Peter Prevc (46. mesto).

"Z desetim mestom sem zelo zadovoljen. Ob takšnih pogojih prav pride rutina, da se znaš sprijazniti s tem, kar se dogaja. V glavi si rečeš, kar bo bo in po navadi je takrat vedno lažje," je povedal Damjan, ki si je med čakanjem na kontrolo izmenjal nekaj besed z najboljšim skakalcem sezone Poljakom Kamilom Stochom.

kamil stoch | Avtor: Epa Epa

Stoch je bil v prvi seriji le tri metre krajši od rekorda naprave, v finalu pa je postal žrtev nestanovitnih vremenskih pogojev. Skočil je 13 metrov manj od zmagovalca Daniela Andreja Tandeja in nazadoval na šesto mesto.

Daniel Andre Tande Holmenkollen Šport Tande razveselil Norvežane, Bartol zamudil lepo priložnost

"Ne bom rekel, da me je njegov skok presenetil, saj vem, kaj vse je v teh pogojih mogoče. Bolj me je presenetil potem, ko sva čakala na kontrolo in je rekel 'no, danes se mi pa vsaj nikamor ne mudi.' Ni bil preveč razočaran," je razkril najboljši slovenski skakalec.

Kamil Stoch je dobro na poti, da si zagotovi drugi veliki kristalni globus v karieri. V letošnji sezoni je dobil pet tekem za svetovni pokal, od tega štiri zaporedne na prestižni novoletni turneji, kar je doslej uspelo samo še Nemcu Svenu Hannawaldu.

Stoch niti ni imel veliko razlogov za razočaranje, saj je bil njegov najbližji zasledovalec v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemec Richard Freitag šele osmi, tako da je svojo prednost še povečal.

Najboljši Slovenec v skupnem seštevku je Damjan na 13. mestu.

"Po prvi seriji smo imeli lepo izhodišče, na koncu pa čestitke Jerneju za novo vrhunsko uvrstitev, deseto. Tilna je v finalu enostavno sklatilo. Da si moral imeti srečo, se je videlo tudi pri Kamilu Stochu in še pri katerem skakalcu," je povedal trener Goran Janus in se dotaknil še poloma Petra Prevca. "Groba napaka pri odskoku, zelo je zamudil odskok in enostavno ga je to zelo ustavilo," je pojasnil.
 

Komentarjev 4
  • Janez_53 16:38 12.marec 2018.

    Pa kaj hudiča se dogaja s temi pisci člankov??? Čedalje bolj bebaste članke pišejo! In za takšne zmazke jih še nekdo plačuje?

  • Vincencij 14:25 12.marec 2018.

    Pogovarjal se je z Damjanom !

  • supreme 12:41 12.marec 2018.

    In s cem je presenetil poljak damjana?? S

Sorodne novice