Šport > Zimski športi
637 ogledov

Stopničke za slovenskega orla

cene prevc
Nov uspeh slovenskih smučarskih skakalcev.

Cene Prevc je na predzadnji tekmi celinskega pokala v ruskem Čajkovskem osvojil tretje mesto. To so šele druge stopničke srednjega od bratov Prevc na mednarodnih tekmah v tej sezoni, tretji je bil še na tekmi pokala FIS v Nemčiji.

V Rusiji so v petek imeli težave z vetrom in niso izpeljali predvidenega treninga, danes pa se je vreme umirilo in so uspešno izpeljali tudi prvo od dveh tekem finalnega konca tedna tekem celinskega pokala.

Zmagal je Avstrijec Stefan Huber s 141,5 in 132,5 metri ter 271 točkami pred Nemcem Constantinom Schmidom, ki je skočil 131 in 136,5 metrov, zbral pa je 257,4 točk. Na tretje mesto je v finalu s šestega po prvi seriji skočil Cene Prevc, ki je pristal pri 128 in 138 metrih, zbral pa je 252,2 točk.

Točke so osvojili še Rok Tarman na 18., Andraž Pograjc na 22. in Rok Justin na 26. mestu, izven finala sta ostala Miran Zupančič in Blaž Pavlič.

Skupni zmagovalec pokala je uradno postal Norvežan Marius Lindvik, najboljši Slovenec je Nejc Dežman na četrtem mestu.

Celinski pokal, posamična tekma (M), izidi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.