Šport > Zimski športi
1678 ogledov

Veter krojil prvi planiški dan

Planica 2018 Facebook
Smučarski skakalci so v Planici opravili preizkus letalnice.

Na testu letalnice bratov Gorišek v Planici so lahko pred finalom svetovnega pokala v smučarskih skokih zaradi vse močnejšega vetra opravili le eno serijo, med 35 skakalci pa sta najdlje, 222 metrov, letela Jan Kus (Ilirija) in Blaž Pavlič (Mislinja).

Prek 200 metrov so skočili še Rok Tarman (Rateče, 213 m), Andraž Pograjc (Zagorje, 212 m) in Rok Juvančič (Zagorje, 205 m).

Kamil Stoch Še pomnite? Šport Planiški rekord je farsa

Ob koncu je bila serija zaradi vetra nekajkrat prekinjena, precej tekmovalcev pa je povedalo, da so po prehodu iz odskočne mize že v prvem delu po preletu hrbtišča začutili močan sunek vetra od strani.

Razen dveh tujcev so nastopili zgolj slovenski skakalci, slovenska reprezentanca pa se je zjutraj iz Ljubljane podala z vlakom, kjer je bila novinarska konferenca, do Jesenic, nato pa z avtobusom v Planico.

V četrtek, 22. marca, se bodo ob 11. uri začele kvalifikacije, ob 9. uri pa bo prvi od dveh treningov; drugi bo uro pozneje.

V času tekem bo med 22. in 25. marcem stopil v veljavo tudi posebni prometni režim. Od četrtka do nedelje bodo obiskovalcem na voljo brezplačni avtobusni krožni prevozi iz Kranjske Gore in okolice. Prireditelji gledalcem svetujejo, da se v Planico ne odpravljajo z osebnimi vozili, ampak posnemajo reprezentanco, ki je pripotovala z javnim prevozom.

Planica 2017 Finančna slika Šport Takšen dobiček so pridelali v Planici
Komentarjev 1
  • Jožef Koprivnikar 13:44 21.marec 2018.

    Prav lahko jo veter zagode v prihodnjih dneh, tako da bo s skoki bolj klavrno, o rekordu pa bomo le sanjali, čeprav si vsi žeimo vsaj preseči starega in ne s padcem ali po vseh štirih.

Sorodne novice