Šport > Zimski športi
4005 ogledov

Domen Prevc: Nekaj pripomb bi imel

domen prevc
Mladi slovenski skakalec se je izkazal na posamični tekmi v Vikersundu.

Domen Prevc je na nedeljski tekmi po prvi seriji držal šesto mesto, v finalu pa še pridobil dve poziciji in zaostal le za tremi domačini. Slavil je Robert Johansson pred Andreasom Stjernenom in Danielom Andrejem Tandejem.

Domen Prevc, ki je v drugo letel kar 239,5 metra, je visoko dvignil roki po dotlej najdaljši daljavi dneva, olajšan po zanj zelo slabi sezoni, ko na številnih tekmah na najvišji ravni sploh ni nastopil. Tudi ne pred prihodom na vikersundsko letalnico na preostalih prizoriščih norveške turneje.

"Nekaj pripomb na današnja poleta bi imel, lahko bi bilo še bolje, a sem lahko vseeno kar zadovoljen s prikazanim. V tekmi in v boju s tekmeci sem užival. Norvežani skačejo zelo lepo, z občutki in jih je kar užitek pogledati. Sem se pa danes naučil nekaj z včerajšnje izkušnje. Šel sem bolj 'na ziher' in vse se je razpletlo v redu. Sicer pa se danes ne bi nič branil, če bi že stopil na stopničke, a tako pride. Planice pa se že zelo veselim," je po izidu sezone za STA dejal Domen Prevc, ki je v posebnem točkovanju poletov četrti (74), za Stjernenom (180), Johanssonom (150) in Tandejem (140).

Vodil je pred nastopom vodilne norveške trojice, ki pa zmagovalnega odra ni spustila iz rok, ampak je le nekoliko premešala razvrstitev na samem vrhu. Johansson, ki je olimpijsko ekipno zmago ter bron na posamičnih tekmah v Južni Koreji slavil še brez do tedaj osvojenega prvega mesta v svetovnem pokalu, je do slednjega tokrat vendarle prišel. Za to je moral v finalu poleteti 246 m in je za devet metrov ugnal Stjernena, svetovni prvak v poletih Tande pa je kljub 243 m, drugi daljavi dneva, ostal tretji.

Domen Prevc Vikersund Šport Odlični Domen Prevc ogrozil norveško dominacijo

"Čestitke Domnu za dva vrhunska poleta! Škoda, da ni stopničk, malo sem računal na slabše razmere pri zadnjih treh, a temu ni bilo tako. Enostavno so najboljši v ospredju. A imamo tudi lep ekipni uspeh in sem zadovoljen. Tekma ni bila lahka. Peter je imel v prvem skoku težke pogoje, Nejc in Jernej v drugem. A to je lepa popotnica za Planico," je povedal slovenski glavni trener Goran Janus.

Svetovni pokal se bo končal v Planici, kjer bo prihodnji teden v sredo najprej preizkus letalnice bratov Gorišek, v četrtek bodo kvalifikacije, v petek in nedeljo bosta posamični tekmi, v soboto pa ekipna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice