Šport > Zimski športi
136 ogledov

Prvo dejanje planiškega spektakla

Planica 2017 Saša Despot
Ob 11. uri se bodo v Planici začele kvalifikacije za posamično tekmo svetovnega pokala.

Na tradicionalni dan otrok v Planici bodo pred finalom svetovnega pokala v smučarskih skokih na velikanki bratov Gorišek danes ob 11. uri potekale kvalifikacije za petkovo in nedeljsko posamično tekmo. Še pred tem bosta na vrsti dva treninga.

Planica 2018 Preizkus letalnice Šport Veter krojil prvi planiški dan

Na testu letalnice so lahko v sredo zaradi vse močnejšega vetra opravili le eno serijo, tudi danes pa vremenoslovci napovedujejo kar močan veter, ki bi znal krojiti dogajanje.

Na startni listi kvalifikacij je 69 letalcev, med njimi 13 Slovencev: s številko ena bo začel Cene Prevc, sledil mu bo Žiga Jelar in nato s številkama tri in štiri nekdaj izvrstna letalca, ki sta v tej zimi izpadla iz ekipe za svetovni pokal, Jurij Tepeš in Robert Kranjec. Slednji je v Planici že zmagal leta 2012 in 2016 m, Tepeš pa leta 2013 in 2015.

Nato bodo od Slovencev nastopili še Bor Pavlovčič (5), Tomaž Naglič (6), Anže Lanišek (25) in Nejc Dežman (34) ter v drugi polovici v zadnjem obdobju najboljši slovenski predstavniki Jernej Damjan (42), Anže Semenič (55), Tilen Bartol (57), Peter Prevc (61) in Domen Prevc (66).

jurij tepeš Slaba sezona Šport Tepeš: Morda bom izgubil vse

Slednji je na četrtem mestu skupnega seštevka poletov, s 74 točkami zaostaja le za norveško trojko Andreasom Stjernenom (180), Robertom Johanssonom (150) in svetovnim prvakom v poletih Danielom Andreem Tandejem (140). Slednji bodo tudi zaključili kvalifikacijske skoke.

Poljak Kamil Stoch, ki si je že v nedeljo v Vikersundu priboril veliki kristalni globus, bo nastopil kot šestdeseti po vrsti, tik pred Petrom Prevcem, ki je v dolini pod Poncami zmagal leta 2014 in 2015 ter dvakrat leta 2016, ko je osvojil veliki kristalni globus ter malega v smučarskih poletih.

Kamil Stoch Še pomnite? Šport Planiški rekord je farsa

Med gledalci danes je pričakovati slovenskega predsednika Boruta Pahorja. Ta se bo pridružil skupini otrok, ki jim bodo prireditelji slovenskega športnega praznika tako kot vsako leto na prvi uradni tekmovalni dan omogočili ogled smučarskih skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.