V pokalu spet večni derbi

Foto: Žurnal24 jost1_BOTa
Žreb četrtfinala pokala Hervis je izpolnil želje marsikaterega nogometnega navdušenca v dveh največjih slovenskih mestih. Po dolgem času bo namreč na sporedu največji slovenski derbi: Maribor – Olimpija.
Oglej si celoten članek

Žreb pokala Hervis je pravzaprav zasenčil novinarsko konferenco selektorja reprezentance Matjaža Keka. V živo so si žreb ogledali tudi člani navijaške skupine Green Dragons in bučno pozdravili par Maribor Olimpija. Zadovoljni so bili tudi v obeh taborih, saj se v Mariboru in Ljubljani nogometnim navdušencem že pošteno kolca po starih obračunih, polnih čustev in časti. "Pričakovali smo pač enega od nasprotnikov v bobnu, ki ni bil med nosilci," je o pričakovanjih pred žrebom dejal direktor vijoličastih Bojan Ban. "Mislim, da je žreb OK, po dolgem času spet stari dobri derbi. Zadovoljni smo, da je tekma v Mariboru in upamo na najboljše." 

Tudi v Ljubljani so si odkrito želeli prav Maribora. Z zmago v osmini finala na Ptuju nad Dravo je Olimpija drugim poslala jasno sporočilo: z zmaji ni šale. Trener zeleno-belih Jani Pate ni skrival zadovoljstva. "Lahko iskreno rečem, da smo si vsi želeli Maribora. Osebno sem si ga sicer želel v Ljubljani. Nismo si ga želeli zaradi trenutnih slabih izidov. Doživeli bomo večni derbi na uradni tekmi, gre za eno srečanje, kjer so možnosti 50 : 50. Čeprav smo v tretji ligi, imamo zelo dobro ekipo. Malo smo se že uigrali, moramo se dobro spočiti. Zavedamo se svoje kakovosti, tekma bo odprta z veliko navijači. Že zdaj pozivam Green Dragonse in vse, ki navijajo za Olimpijo, naj se nam pridružijo v Mariboru," je žreb komentiral trener vodilne ekipe 3. SNL zahod. Olimpija je za razliko od Maribora v odlični formi. Na zadnji ligaški tekmi so za Bežigradom zeleno-beli Jadranu iz Dekanov zabili kar devet golov.

Prvoligaš Maribor in tretjeligaš Olimpija bosta tekmo odigrala 24. oktobra v Ljudskem vrtu.

Pari četrtfinala pokala Hervis:

Domžale MIK CM Celje
Interblock Nafta
Bela krajina Koper
Maribor Olimpija Bežigrad

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.