Šport > Nogomet
5 ogledov

V pokalu spet večni derbi

jost1_BOTa Žurnal24 main
Žreb četrtfinala pokala Hervis je izpolnil želje marsikaterega nogometnega navdušenca v dveh največjih slovenskih mestih. Po dolgem času bo namreč na sporedu največji slovenski derbi: Maribor – Olimpija.

Žreb pokala Hervis je pravzaprav zasenčil novinarsko konferenco selektorja reprezentance Matjaža Keka. V živo so si žreb ogledali tudi člani navijaške skupine Green Dragons in bučno pozdravili par Maribor Olimpija. Zadovoljni so bili tudi v obeh taborih, saj se v Mariboru in Ljubljani nogometnim navdušencem že pošteno kolca po starih obračunih, polnih čustev in časti. "Pričakovali smo pač enega od nasprotnikov v bobnu, ki ni bil med nosilci," je o pričakovanjih pred žrebom dejal direktor vijoličastih Bojan Ban. "Mislim, da je žreb OK, po dolgem času spet stari dobri derbi. Zadovoljni smo, da je tekma v Mariboru in upamo na najboljše." 

Tudi v Ljubljani so si odkrito želeli prav Maribora. Z zmago v osmini finala na Ptuju nad Dravo je Olimpija drugim poslala jasno sporočilo: z zmaji ni šale. Trener zeleno-belih Jani Pate ni skrival zadovoljstva. "Lahko iskreno rečem, da smo si vsi želeli Maribora. Osebno sem si ga sicer želel v Ljubljani. Nismo si ga želeli zaradi trenutnih slabih izidov. Doživeli bomo večni derbi na uradni tekmi, gre za eno srečanje, kjer so možnosti 50 : 50. Čeprav smo v tretji ligi, imamo zelo dobro ekipo. Malo smo se že uigrali, moramo se dobro spočiti. Zavedamo se svoje kakovosti, tekma bo odprta z veliko navijači. Že zdaj pozivam Green Dragonse in vse, ki navijajo za Olimpijo, naj se nam pridružijo v Mariboru," je žreb komentiral trener vodilne ekipe 3. SNL zahod. Olimpija je za razliko od Maribora v odlični formi. Na zadnji ligaški tekmi so za Bežigradom zeleno-beli Jadranu iz Dekanov zabili kar devet golov.

Prvoligaš Maribor in tretjeligaš Olimpija bosta tekmo odigrala 24. oktobra v Ljudskem vrtu.

Pari četrtfinala pokala Hervis:

Domžale MIK CM Celje
Interblock Nafta
Bela krajina Koper
Maribor Olimpija Bežigrad

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.