V Riu umrl paraolimpijec

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Paraolimpijske igre v Riu je zaznamovala tragična nesreča.
Oglej si celoten članek

Na paraolimpijskih igrah v Riu je umrl iranski kolesar Bahman Golbarnezhad. Nesrečni Iranec je grdo padel na cestni dirki, pomagala pa mu ni tudi vožnja v bolnišnico. Paraolimpijca so najprej oskrbeli na stezi, nato še v vozilu, kasneje pa so 48-letnika v bolnišnici razglasili za umrlega.

Kot so sporočili prireditelji iger in krovni paraolimpijski komite IPC, je 48-letni Golbarnezhad, ki je bil v Riu na svojih drugih igrah, padel ob koncu prvega dela trase na eni od cestnih dirk, ki so za različne kategorije v Riu potekale v soboto.

Iranski kolesar je padel na glavo in obležal na cesti, pozneje pa je v reševalnem vozilu doživel še srčni zastoj. Kljub takojšnji pomoči ga v bolnišnici niso mogli rešiti.

"To je zares žalostno. Z mislimi smo pri njegovi družini, ki ji izražamo sožalje, prav tako pa njegovim prijateljem in drugim članom iranske paraolimpijske reprezentance," je ob tragičnem dogodku dejal predsednik IPC Philip Craven.

V paraolimpijski vasi so iransko zastavo spustili na pol droga, spomin nesrečnega kolesarja pa bodo na nedeljski slavnostni prireditvi počastili z minuti molka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.