Šport
40 ogledov

V Riu umrl paraolimpijec

Bahman Golbarnezhad, iranski paraolimpijec Profimedias
Paraolimpijske igre v Riu je zaznamovala tragična nesreča.

Na paraolimpijskih igrah v Riu je umrl iranski kolesar Bahman Golbarnezhad. Nesrečni Iranec je grdo padel na cestni dirki, pomagala pa mu ni tudi vožnja v bolnišnico. Paraolimpijca so najprej oskrbeli na stezi, nato še v vozilu, kasneje pa so 48-letnika v bolnišnici razglasili za umrlega.

Kot so sporočili prireditelji iger in krovni paraolimpijski komite IPC, je 48-letni Golbarnezhad, ki je bil v Riu na svojih drugih igrah, padel ob koncu prvega dela trase na eni od cestnih dirk, ki so za različne kategorije v Riu potekale v soboto.

Iranski kolesar je padel na glavo in obležal na cesti, pozneje pa je v reševalnem vozilu doživel še srčni zastoj. Kljub takojšnji pomoči ga v bolnišnici niso mogli rešiti.

"To je zares žalostno. Z mislimi smo pri njegovi družini, ki ji izražamo sožalje, prav tako pa njegovim prijateljem in drugim članom iranske paraolimpijske reprezentance," je ob tragičnem dogodku dejal predsednik IPC Philip Craven.

V paraolimpijski vasi so iransko zastavo spustili na pol droga, spomin nesrečnega kolesarja pa bodo na nedeljski slavnostni prireditvi počastili z minuti molka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.