V Španiji se spet govori o Slovencu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak že v uvodnem delu sezone navdušuje v dresu španskega prvoligaša.
Oglej si celoten članek

Atlético Madrid je odigral še četrto zaporedno tekmo, na kateri varovanci Diega Simeoneja niso prejeli zadetka. Levji delež k temu je pripomogel slovenski vratar Jan Oblak, svoje pa je dodala tudi neprebojna obramba madridskega kluba.
Atlético je v četrtem krogu španskega prvenstva gostil Sporting Gijon in mu na Vicente Calderónu postregel s petardo (5:0). Rojiblancosi so v prejšnjem krogu na gostovanju premagali Celto de Vigo (4:0), še pred tem pa so remizirali z Leganesom (0:0). V prvem krogu domačega prvenstva so igrali neodločeno z Deportivom (1:1).

Atlético je dobro začel tudi novo sezono najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu, saj je v prvem krogu skupinskega dela Lige prvakov v Eindhovnu premagal PSV (1:0).

Tudi na Nizozemskem je ključno vlogo odigral slovenski reprezentant, ki je bil po tekmi deležen hvale na družabnih omrežjih. Med drugim je ubranil enajstmetrovko nasprotne ekipe in se oddolžil za debakel v finalu Lige prvakov.

Španski mediji o Oblaku, ki zadetka ni prejel že polnih 360 minut, po petih tekmah pa ima na vesti le en zadetek, pišejo z izbranimi besedami, poudarjajo pa, da imajo zasluge tudi drugi nogometaši madridskega kluba.

''Oblak je zid,'' so nedavne predstave slovenskega reprezentanta pospremili pri Atléticu. Če bo Oblak nadaljeval v takšnem ritmu, bi lahko še izboljšal rekordni dosežek, ki ga je izenačil v lanski sezoni. V domačem prvenstvu je prejel le 18 zadetkov in izenačil rekord Paca Liane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.