Šport > Nogomet
21 ogledov

V Španiji se spet govori o Slovencu

jan oblak liga prvakov atletico Profimedias
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak že v uvodnem delu sezone navdušuje v dresu španskega prvoligaša.

Atlético Madrid je odigral še četrto zaporedno tekmo, na kateri varovanci Diega Simeoneja niso prejeli zadetka. Levji delež k temu je pripomogel slovenski vratar Jan Oblak, svoje pa je dodala tudi neprebojna obramba madridskega kluba.
Atlético je v četrtem krogu španskega prvenstva gostil Sporting Gijon in mu na Vicente Calderónu postregel s petardo (5:0). Rojiblancosi so v prejšnjem krogu na gostovanju premagali Celto de Vigo (4:0), še pred tem pa so remizirali z Leganesom (0:0). V prvem krogu domačega prvenstva so igrali neodločeno z Deportivom (1:1).

Atlético je dobro začel tudi novo sezono najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu, saj je v prvem krogu skupinskega dela Lige prvakov v Eindhovnu premagal PSV (1:0).

Tudi na Nizozemskem je ključno vlogo odigral slovenski reprezentant, ki je bil po tekmi deležen hvale na družabnih omrežjih. Med drugim je ubranil enajstmetrovko nasprotne ekipe in se oddolžil za debakel v finalu Lige prvakov.

Španski mediji o Oblaku, ki zadetka ni prejel že polnih 360 minut, po petih tekmah pa ima na vesti le en zadetek, pišejo z izbranimi besedami, poudarjajo pa, da imajo zasluge tudi drugi nogometaši madridskega kluba.

''Oblak je zid,'' so nedavne predstave slovenskega reprezentanta pospremili pri Atléticu. Če bo Oblak nadaljeval v takšnem ritmu, bi lahko še izboljšal rekordni dosežek, ki ga je izenačil v lanski sezoni. V domačem prvenstvu je prejel le 18 zadetkov in izenačil rekord Paca Liane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.