V Splitu skromen izkupiček slovenskih metalcev

Foto: AZS Najboljšo uvrstitev je med slovenskimi udeleženci na 20. Evropskem pokalu v metih dosegla Tjaša Križan.
Foto: AZS Najboljšo uvrstitev je med slovenskimi udeleženci na 20. Evropskem pokalu v metih dosegla Tjaša Križan.
Pet slovenskih atletov je minuli vikend v Splitu nastopilo na 20. Evropskem pokalu v metih. Matija Kranjc in Anže Durhava sta nastopila v metu kopja, Blaž Zupančič in Tjaša Križan v suvanju krogle, Veronika Domjan v metu diska.
Oglej si celoten članek

Najboljšo uvrstitev je dosegla Tjaša Križan z 12. mestom v suvanju krogle v konkurenci mlajših članic. V finalu B tekmovalk do 23 let je bila s 13,73 m šesta ter skupno 12., ker je bila v skupini A šesterica boljša. Slovenska atletinja Veronika Domjan je v metu diska dosegla 15. mesto v finalu A (54,81 m), tri tekmovalke pa so bile boljše v skupini B, tako da je bila skupno 18. 

V soboto je bil Matija Kranjc v finalu A v metu kopja 15. Imel je le dva veljavna meta, največ, 70,99 m, so mu namerili v četrti seriji. V skupini B je bilo med petnajsterico šest tekmovalcev boljših od Kranjca, ki je imel tako 21. izid.

Blaž Zupančič je bil skupno 20., deveti v skupini B (17,76 m), v finalu A pa je bilo boljših  11 sodelujočih tekmovalcev. Osmi, v finalu B, je bil Anže Durjava v metu kopja do 23 let (60,45 m). V skupni A je bilo devet tekmovalcev boljših.

Pogrešali smo Čeha

Na tekmo s prvotnega seznama niso odpotovali Filip Dominković v metu kopja ter Nejc Pleško in Barbara Špiler v metu kladiva. Že pred časom se je nastopu odpovedal tudi slovenski rekorder v metu diska Kristjan Čeh, ki se je odločil, da bo tekmovanje začel 27. maja na mitingu v domačem Ptuju.

Evropski pokal v metih se je odvil po dvoletnem premoru: marca lani bi moral biti v Leirii na Portugalskem, pa je zaradi pandemije odpadel. Leta 2019 je tekmovanje bilo, na devetnajsti izvedbi evropskega pokala v metih v Šamorinu na Slovaškem sta zlati medalji osvojila Kristjan Čeh v metu diska med mlajšimi člani in Matija Kranjc med člani v metu kopja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.