Šport
50 ogledov

V Splitu skromen izkupiček slovenskih metalcev

Evropski pokal v metih AZS Najboljšo uvrstitev je med slovenskimi udeleženci na 20. Evropskem pokalu v metih dosegla Tjaša Križan.
Pet slovenskih atletov je minuli vikend v Splitu nastopilo na 20. Evropskem pokalu v metih. Matija Kranjc in Anže Durhava sta nastopila v metu kopja, Blaž Zupančič in Tjaša Križan v suvanju krogle, Veronika Domjan v metu diska.

Najboljšo uvrstitev je dosegla Tjaša Križan z 12. mestom v suvanju krogle v konkurenci mlajših članic. V finalu B tekmovalk do 23 let je bila s 13,73 m šesta ter skupno 12., ker je bila v skupini A šesterica boljša. Slovenska atletinja Veronika Domjan je v metu diska dosegla 15. mesto v finalu A (54,81 m), tri tekmovalke pa so bile boljše v skupini B, tako da je bila skupno 18. 

V soboto je bil Matija Kranjc v finalu A v metu kopja 15. Imel je le dva veljavna meta, največ, 70,99 m, so mu namerili v četrti seriji. V skupini B je bilo med petnajsterico šest tekmovalcev boljših od Kranjca, ki je imel tako 21. izid.

Blaž Zupančič je bil skupno 20., deveti v skupini B (17,76 m), v finalu A pa je bilo boljših  11 sodelujočih tekmovalcev. Osmi, v finalu B, je bil Anže Durjava v metu kopja do 23 let (60,45 m). V skupni A je bilo devet tekmovalcev boljših.

Pogrešali smo Čeha

Na tekmo s prvotnega seznama niso odpotovali Filip Dominković v metu kopja ter Nejc Pleško in Barbara Špiler v metu kladiva. Že pred časom se je nastopu odpovedal tudi slovenski rekorder v metu diska Kristjan Čeh, ki se je odločil, da bo tekmovanje začel 27. maja na mitingu v domačem Ptuju.

Evropski pokal v metih se je odvil po dvoletnem premoru: marca lani bi moral biti v Leirii na Portugalskem, pa je zaradi pandemije odpadel. Leta 2019 je tekmovanje bilo, na devetnajsti izvedbi evropskega pokala v metih v Šamorinu na Slovaškem sta zlati medalji osvojila Kristjan Čeh v metu diska med mlajšimi člani in Matija Kranjc med člani v metu kopja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.