V srebrni garaži vse mirno, a kako dolgo?

Foto: EPA
Foto: EPA
Valtteri Bottas je z zmago na VN Rusije vrgel rokavico trikratnemu svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu.
Oglej si celoten članek

Valtteri Bottas se je na dirki za VN Rusije dokopal do prve zmage v karieri in se v skupnem seštevku letošnje sezone vmešal v troboj za naslov svetovnega prvaka.

Finec, ki je v srebrni garaži nasledil Nica Rosberga, je v zelo dobrih odnosih z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom, zaradi uspeha v Sočiju pa nekateri že namigujejo, da bo šel njun odnos po stopinjah Hamiltona in Rosberga. 

Nekdanja moštvena kolega sta bila v najstniških letih dobra prijatelja, a so se topli odnosi hitro skazili v srdito rivalstvo, potem ko sta se znašla v internem dvoboju za najprestižnejšo dirkaško lovoriko na svetu.

"Ne verjamem, da bo tako kot z Nicom"

Foto: EPA valteri bottas Šef Mercedesa Toto Wolff je prepričan, da se takšen scenarij ne more ponoviti. ''Njun odnos je odličen. Lewis je bil eden prvih, ki so čestitali Valtteriju. Mislim, da je to znak spoštovanja. Oba sta strastna tekmovalca in si želita zmagovati na dirkah, vendar ne verjamem, da bo imelo to takšen vpliv na ekipo kot pri Nicu. Tisto je bil povsem drugačen odnos," je dejal prvi mož Mercedesa.

O prijateljstvu z neuradnim "prvim dirkačem" ekipe je spregovoril tudi Bottas, ki za zdaj nima pripomb na britanskega kolega. "Pred nami je dolga sezona. Morda se bo tekom sezone zapletlo na stezi. Če se bova potegovala za naslov, bo verjetno manj pogovorov in več bitk na dirkališču,'' je povedal finski dirkač, ki oznaki #2 ne pripisuje nobene teže: ''To me ne zanima. Vedel sem, da smo na začetku sezone. 30 točk se da nadoknaditi.''

V skupnem seštevku še naprej vodi Sebastian Vettel (86 točk), sledita pa mu Hamilton (73) in Bottas (63).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.