Šport > Moto športi
30 ogledov

V srebrni garaži vse mirno, a kako dolgo?

valteri bottas EPA
Valtteri Bottas je z zmago na VN Rusije vrgel rokavico trikratnemu svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu.

Valtteri Bottas se je na dirki za VN Rusije dokopal do prve zmage v karieri in se v skupnem seštevku letošnje sezone vmešal v troboj za naslov svetovnega prvaka.

Finec, ki je v srebrni garaži nasledil Nica Rosberga, je v zelo dobrih odnosih z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom, zaradi uspeha v Sočiju pa nekateri že namigujejo, da bo šel njun odnos po stopinjah Hamiltona in Rosberga. 

Nekdanja moštvena kolega sta bila v najstniških letih dobra prijatelja, a so se topli odnosi hitro skazili v srdito rivalstvo, potem ko sta se znašla v internem dvoboju za najprestižnejšo dirkaško lovoriko na svetu.

"Ne verjamem, da bo tako kot z Nicom"

valteri bottas | Avtor: EPA EPA
Šef Mercedesa Toto Wolff je prepričan, da se takšen scenarij ne more ponoviti. ''Njun odnos je odličen. Lewis je bil eden prvih, ki so čestitali Valtteriju. Mislim, da je to znak spoštovanja. Oba sta strastna tekmovalca in si želita zmagovati na dirkah, vendar ne verjamem, da bo imelo to takšen vpliv na ekipo kot pri Nicu. Tisto je bil povsem drugačen odnos," je dejal prvi mož Mercedesa.

O prijateljstvu z neuradnim "prvim dirkačem" ekipe je spregovoril tudi Bottas, ki za zdaj nima pripomb na britanskega kolega. "Pred nami je dolga sezona. Morda se bo tekom sezone zapletlo na stezi. Če se bova potegovala za naslov, bo verjetno manj pogovorov in več bitk na dirkališču,'' je povedal finski dirkač, ki oznaki #2 ne pripisuje nobene teže: ''To me ne zanima. Vedel sem, da smo na začetku sezone. 30 točk se da nadoknaditi.''

V skupnem seštevku še naprej vodi Sebastian Vettel (86 točk), sledita pa mu Hamilton (73) in Bottas (63).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.