V starosti 41 let umrl bivši član PSG-ja

Foto: Profimedia Modeste M'bami
Nekdanji klub sporočil vest o smrti nogometaša.
Oglej si celoten članek

Nekdanji vezist kamerunske nogometne reprezentance Modeste M'bami je oktpbra dopolnil 41 let, v soboto pa je umrlpo srčnem infarktu, so sporočili iz francoskega kluba Paris Saint-Germain, nekdanjega delodajalca igralca, ki je sicer igral še za nekaj francoskih klubov, tudi za Marseille.

M'bami je s PSG-jem osvojil francoski pokal v letih 2004 in 2006, za Kamerun pa je zbral 37 tekem in tri zadetke. Bil je tudi član kamerunske izbrane vrste, ki je leta 2000 v Sydneyju osvojila zlato olimpijsko odličje. V finalu so takrat 'nepopustljivi levi', takšen je nadimek kamerunske reprezentance, po streljanju enajstmetrovk premagali Španijo. Ta je že v drugi minuti povedla z golom Xavija, ob polčasu pa vodila z 2:0 po zadetku Gabrija. V drugem polčasu je nato avtogol dosegel Španec Iván Amaya, v 58. minuti pa je izenačil Samuel Eto'o.

M'bami je igral tudi v Španiji za Almerio, na Kitajskem in v Savdski Arabiji, leta 2016 pa je končal kariero. Novembra 2019 je zavrnil položaj selektorja, ki so mu ga ponujali pri kamerunski nogometni zvezi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.