Šport > Nogomet
1551 ogledov

V starosti 41 let umrl bivši član PSG-ja

Modeste M'bami Profimedia
Nekdanji klub sporočil vest o smrti nogometaša.

Nekdanji vezist kamerunske nogometne reprezentance Modeste M'bami je oktpbra dopolnil 41 let, v soboto pa je umrlpo srčnem infarktu, so sporočili iz francoskega kluba Paris Saint-Germain, nekdanjega delodajalca igralca, ki je sicer igral še za nekaj francoskih klubov, tudi za Marseille.

M'bami je s PSG-jem osvojil francoski pokal v letih 2004 in 2006, za Kamerun pa je zbral 37 tekem in tri zadetke. Bil je tudi član kamerunske izbrane vrste, ki je leta 2000 v Sydneyju osvojila zlato olimpijsko odličje. V finalu so takrat 'nepopustljivi levi', takšen je nadimek kamerunske reprezentance, po streljanju enajstmetrovk premagali Španijo. Ta je že v drugi minuti povedla z golom Xavija, ob polčasu pa vodila z 2:0 po zadetku Gabrija. V drugem polčasu je nato avtogol dosegel Španec Iván Amaya, v 58. minuti pa je izenačil Samuel Eto'o.

M'bami je igral tudi v Španiji za Almerio, na Kitajskem in v Savdski Arabiji, leta 2016 pa je končal kariero. Novembra 2019 je zavrnil položaj selektorja, ki so mu ga ponujali pri kamerunski nogometni zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.