Šport > Nogomet
3791 ogledov

Messi sprejel prelomno odločitev in razočaral Beckhama

Lionel Messi Epa
Po poročanju francoskih medijev naj bi PSG in Messi dosegla ustni dogovor o podaljšanju pogodbe.

Francoski časnik Le Parisien poroča, da sta pariški klub Saint Germain in najboljši igralec pravkar končanega svetovnega prvenstva v Katarju Lionel Messi dosegla ustni dogovor in da bo argentinski zvezdnik podaljšal zvestobo lastniku kluba Naserju Al Kelaifiju.

PSG in Messi se o podaljšanju pogodbe, ki se izteče po koncu sezone, pogovarjata že nekaj mesecev, piše Le Parisien. Pred svetovnim prvenstvom sta strani dosegli načelni dogovor, v zadnjih dneh pa naj bi nogometaš in njegov oče Jorge lastniku kluba sporočila željo o nadaljevanju kariere v Parizu.

Prvotno naj bi se strani pogovarjali o enoletnem podaljšanju, zdaj pa je v igri tudi večletna pogodba. Več bo znanega okoli novega leta, ko se bo Lionel Messi vrnil s počitnic v Argentini, dodaja francoski časnik.

Argentinčeva odločitev pa je tako zagotovo razočarala vodstva številnih klubov, s katerim se ga je v zadnjem obdobju povezovalo. Tako je namreč postalo jasno, da se Messi (še) ne bo vrnil v Barcelono, prav tako pa bo brez novega zvenečega imena ostal David Beckham, lastnik ameriškega kluba Inter Miami, s katerim se je Messija v zadnjem letu veliko povezovalo.

Messi se je sicer pridružil PSG-u lansko poletje kot prost igralec, ko je podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto.

A njegova prva sezona v francoski prestolnici je bila porazna, saj je klub sicer osvojil domače prvenstvo, a izpadel v ligi prvakov že v osmini finala, Messi pa je sezono končal z zanj skromnimi 11 zadetki in 14 asistencami v vseh tekmovanjih. Prvič po sezoni 2005/06 mu ni uspelo v državnem prvenstvu preseči meje desetih zadetkov, saj je sezono končal z vsega šestimi.

V letošnji sezoni pa je ponovno ujel pravo formo, saj je že pred nepozabnim svetovnim prvenstvom blestel v dresu PSG-a, za katerega je že na polovici sezone dosegel več zadetkov (12 v vseh tekmovanjih, 7 v prvenstvu), kot v lanski celotni sezoni.

Brezsramno početje Šport Škandal! Po koncu finala kršena Fifina pravila, Messi nezadovoljen Lionel Messi, Buenos Aires Noro Šport Kaos: Messija in soigralce evakuirali s helikopterji Lionel Messi, Buenos Aires Sprejem Šport Tako čustven je bil Messi, objavil je video iz otroštva Leo Messi Katar 2022 Evforija Šport Leo Messi podrl rekord Instagrama Lionel Messi Neverjetne scene Šport Žena je še vedno glavna! Noro, kaj je moral Messi početi po koncu tekme
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice