Šport > Nogomet
7820 ogledov

"Lahko bi bil kot Messi in Ronaldo, pa se mi ni dalo"

Lionel Messi Profimedia
Nekdanji vrhunski vezist meni, da bi z več delovne vneme lahko ogrozil duopol Cristiana Ronalda in Lionela Messija.

Legendarni nizozemski vezist Wesley Sneijder trdi, da v času profesionalne kariere ni izpolnil vsega svojega potenciala.

Prepričan je celo, da bi se po surovem talentu in nogometnih veščinah lahko postavil ob bok Cristianu Ronaldu in Lionelu Messiju, če se ne bi v življenju preveč posvečal drugim prioritetam.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Sneijder je bil pred več kot desetimi leti eden izmed favoritov za osvojitev priznanja za najboljšega nogometaša na svetu. Nizozemec je bil eden ključnih igralcev milanskega Interja, ki je v sezoni 2009/2010 osvojil trojček lovorik pod vodstom Joséja Mourinha.

Po sijajni klubski sezoni se je okitil še z reprezentančo slavo, ko je prispeval pet pomembnih zadetkov na nizozemski poti do finala SP 2010.

V glasovanju za zlato žogo je takrat končal na četrtem mestu, za Messijem, Andresom Iniesto in Xavijem.

Wesley Sneijder | Avtor: Epa Epa

Nizozemec je prepričan, da bi se njegova kariera odvila povsem drugače, če bi bil tako kot Messi in Ronaldo osredotočen zgolj na svoje nogometne ambicije.

"Lahko bi bil kot Messi ali Ronaldo, vendar se mi preprosto ni dalo," je zatrdil 38-letnik. "Užival sem življenje in si ob večerji občasno privoščil tudi kozarec vina. Cristiano in Leo sta v tem pogledu drugačna od mene, onadva sta ogromno žrtvovala. Meni je to povsem v redu, še vedno sem imel izjemno kariero."

Sezona 2009/2010, v kateri je z Milančani osvojil Serie A, pokal in ligo prvakov, je bila nedvomno vrhunec njegove nogometne poti. Sneijder je ligaške lovorike osvajal še z Ajaxom, Real Madridom in Galatasarayjem, prejel pa je tudi bronasti čevelj in srebrno žogo za njegove predstave na SP 2010 v Južni Afriki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice