V Tivoliju petarda že v prvi tretjini

Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak Foto: Anže Petkovšek HDD Olimpija VSV Beljak
Hokejisti Olimpije so na prvi tekmi nove sezone v razširjenem avstrijskem državnem prvenstvu na domačem ledu doživeli visok poraz proti Beljačanom (1:6).
Oglej si celoten članek

Ljubljanski hokejisti so tekmovanje v razširjeni avstrijski ligi začeli s porazom proti ekipi, v kateri igrata tudi Slovenca Miha Verlič in Jan Urbas. Beljačani, ki so bili v lanski sezoni v medsebojnih dvobojih dvakrat slabši od zeleno-belih, so svoje delo opravili že v prvi tretjini, ko so kar petkrat zatresli domačo mrežo.

Že sam začetek tekme desete sezone Olimpije v ligi Ebel je bil šokanten. Beljačani so praktično brez priložnosti povedli v 49. sekundi, ko je z modre črte zadel Wehrs. Potem so v osmi in deveti minuti gosti dosegli še dva gola in nakazali izvrstno pripravljenost, Olimpiji pa se je poznalo, da je v pripravljalnem obdobju igrala z drugoligaši, kjer ni bilo takšne hitrosti, kot jo ima Beljak.

Ta je kaznoval vsako napako Ljubljančanov. Avstrijci so pobegnili na 5:0, stopili so s plina, potem pa je do daha prišla tudi Olimpija, ki je na koncu imela celo več strelov kot gosti, a se je izkazal nekdanji vratar Olimpije Olivier Roy.

Za edino pravo veselje na tribunah je poskrbel gol Raphaela Bussieresa, a so Beljačani takoj zatem postavili piko na i zasluženi zmagi.

Liga Ebel, 1. kolo:

HDD Olimpija - VSV Beljak 1:6 (0:5, 0:0, 1:1)
Bussieres 48.; Wehrs 1., Petrik 8., Kromp 9., McBride 13., Labrecque 19., Johner 49.

Znojmo - Salzburg 2:5 (2:2, 0:2, 0:1)
Dornbirn - Graz 99ers 1:4 (0:0, 1:4, 0:0)
KAC Celovec - Fehervar AV19 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Innsbruck - Bolzano 8:7 (2:2, 1:3, 5:2)
Vienna Capitals - Linz 4:3* (0:1, 1:1, 2:1, 1:0)

* - po podaljšku

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.