Šport
15 ogledov

V Tivoliju petarda že v prvi tretjini

HDD Olimpija VSV Beljak
1/12
HDD Olimpija/Facebook
Hokejisti Olimpije so na prvi tekmi nove sezone v razširjenem avstrijskem državnem prvenstvu na domačem ledu doživeli visok poraz proti Beljačanom (1:6).

Ljubljanski hokejisti so tekmovanje v razširjeni avstrijski ligi začeli s porazom proti ekipi, v kateri igrata tudi Slovenca Miha Verlič in Jan Urbas. Beljačani, ki so bili v lanski sezoni v medsebojnih dvobojih dvakrat slabši od zeleno-belih, so svoje delo opravili že v prvi tretjini, ko so kar petkrat zatresli domačo mrežo.

Že sam začetek tekme desete sezone Olimpije v ligi Ebel je bil šokanten. Beljačani so praktično brez priložnosti povedli v 49. sekundi, ko je z modre črte zadel Wehrs. Potem so v osmi in deveti minuti gosti dosegli še dva gola in nakazali izvrstno pripravljenost, Olimpiji pa se je poznalo, da je v pripravljalnem obdobju igrala z drugoligaši, kjer ni bilo takšne hitrosti, kot jo ima Beljak.

Ta je kaznoval vsako napako Ljubljančanov. Avstrijci so pobegnili na 5:0, stopili so s plina, potem pa je do daha prišla tudi Olimpija, ki je na koncu imela celo več strelov kot gosti, a se je izkazal nekdanji vratar Olimpije Olivier Roy.

Za edino pravo veselje na tribunah je poskrbel gol Raphaela Bussieresa, a so Beljačani takoj zatem postavili piko na i zasluženi zmagi.

Liga Ebel, 1. kolo:

HDD Olimpija - VSV Beljak 1:6 (0:5, 0:0, 1:1)
Bussieres 48.; Wehrs 1., Petrik 8., Kromp 9., McBride 13., Labrecque 19., Johner 49.

Znojmo - Salzburg 2:5 (2:2, 0:2, 0:1)
Dornbirn - Graz 99ers 1:4 (0:0, 1:4, 0:0)
KAC Celovec - Fehervar AV19 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Innsbruck - Bolzano 8:7 (2:2, 1:3, 5:2)
Vienna Capitals - Linz 4:3* (0:1, 1:1, 2:1, 1:0)

* - po podaljšku

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.