Šport
69 ogledov

Olimpija s petardo iz Beljaka

Telemach Olimpija EPA
Ljubljanski hokejisti so na svoji predzadnji tekmi v letošnji ligi Ebel doživeli visok poraz pri beljaški ekipi VSV (5:0).

Za ljubljanske hokejiste so zadnje obveznosti v tej sezoni v ligi Ebel le še formalnost, saj moštvo že nekaj časa nima več niti teoretičnih možnosti za preboj v končnico.

Za VSV je drugače, saj si je ob velikih tekmecih iz Celovca v tej kvalifikacijski skupini že pred nekaj krogi priborila preboj med četrtfinaliste, tudi za Beljačane pa je bilo vse odločeno že pred današnjim dvobojem, ki so ga nazadnje zanesljivo dobili.

Olimpija je sicer zasluženo izgubila, saj so bili Beljačani boljši tekmec, zaradi poraza v Tivoliju pa so tokrat, čeprav so imeli mesto v končnici že zagotovljeno, igrali na vso moč od prve minute.

A po mnenju ljubljanskega tabora je imel preveliko vlogo pri porazu tudi slovenski glavni sodnik Milan Zrnič.

Sporne (ne)izključitve

V prvih petih minutah so domači silovito pritisnili in oblegali Oliverja Roya, ki pa ni klonil. Na drugi strani so imeli dve priložnosti tudi gostje, a so se preveč zapletali pred golom.

Za goste je bila prva sporna sodniška poteza izključitev Boštjana Groznika v osmi minuti, ob koncu kazni so dobili prvi gol, druga pa poteza slovenskega reprezentanta v beljaških vrstah Mihe Verliča, ki se je na vso moč zaletel v vratarja Roya, kljub protestom ljubljanske klopi pa ni bil izključen. Prav Verlič je nato podal za drugi gol svoje ekipe.

Neučinkovitost v power-playu

Na začetku drugega dela so imeli gostje dvakrat igralca več, a prednosti niso izkoristili, zaman pa so zahtevali še eno izključitev na avstrijski strani ob svoji številni prednosti. Beljak pa je pozneje izkoristil anemičnost ljubljanske obrambne in povišal na 3:0.

Na začetku zadnje tretjine so imeli zeleno-beli minuto in 51 sekund dva igralca več, zmogli pa le en strel Andreja Tavžlja.

Od 50. minute naprej so si, po mnenju gostov spet precej prepogosto, izključitve pri zmajih kar sledile, po takšni prednosti dveh igralcev pa so domači tudi postavili končnih 5:0.

Liga Ebel (drugi del), 9. kolo:

SKUPINA ZA RAZVRSTITEV:
Dornbirn - Red Bull Salzburg 1:6 (0:2, 1:4, 0:0)
Bolzano - Black Wings Linz 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)
Vienna Capitals - Orli Znojmo 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

 

 

 

 

 

 

SKUPINA ZA KONČNICO:
VSV Beljak - Telemach Olimpija 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Platzer 10., 50., Alagić 18., Johner 27., Weihager 56.

Innsbruck - KAC Celovec 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Graz 99ers - Fehervar 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.