Šport
25 ogledov

KAC zmaje prikoval na dno

Olimpija Anže Petkovšek
Olimpija je v četrtem kolu drugega dela lige Ebel doma izgubila s celovško ekipo KAC (2:3).

Hokejisti Olimpije so v četrti dvoboj drugega dela, tako kot v Innsbrucku, krenili s popolnoma domačo zasedbo, saj so vsi trije tujci še vedno poškodovani ali bolni. Še vedno tudi precej oslabljeni pa so proti Celovčanom začeli odločno, na koncu pa popustili in tesno izgubili.

Ker so se zmaji zavedali, da njihovo že tako slabo izhodišče za končnico z vsakim porazom še dodatno pade, se niso predajali vnaprej. Z močno zdesetkano zasedbo - poleg poškodb v zadnjih dneh davek jemlje še bolezen, ki pustoši po garderobi tivolskega moštva, so se na čelu z vratarjem Tomažem Trelcem v začetnih minutah dobro upirali in preživeli nekajminutno terensko premoč gostov.

Sami pa so nato hitro izkoristili svoje priložnosti, pri prvi Gregorja Koblarja se je vratar gostov Bernd Brückler še izkazal, ob hitrem protinapadu in odličnem strelu mladega Krištofa Potočnika, ki v Ljubljani igra kot posojen hokejist Triglava, pa je bil nemočen in domači so vodili. Vodstvo bi bilo lahko še višje, če bi bil Matej Hočevar za malenkost spretnejši pred golom, ob prvem "power-playu" pa je Koblar zadel še vratnico.

Neučinkovitost z igralcem več

Prav neučinkovitost v igri z igralcem več je pozneje udarila domače. Med 21. in 26. minuto so imeli dvakrat igralca več in tudi več lepih priložnosti, zadeli pa niso. Že pred tem je gostujoča ekipa po prvi priložnosti v tretjini izenačila, sredi tekme pa so Celovčani po strelu skorajda z mrtvega kota presenetili Trelca in povedli. Nekaj minut zatem so rdeče-beli zadeli še vratnico.

Ko se je že zdelo, da so gostje prevzeli vajeti, pa so zmaji še enkrat udarili; po ne posebej močnem, a zelo natančnem strelu Maksa Selana je plošček v 38. minuti že obstal na golovi črti tik ob vratnici, vratar Celovca pa ga je nato nerodno kar sam zbil v gol.

A srečnega konca za zeleno-bele ni bilo. Potem ko sami niso izkoristili še ene številčne prednosti, so jo gostje in v 49. minuti povedli s 3:2. V zadnjih minutah so zmaji iskali še drugo izenačenje, v zadnjih 69 sekundah tudi brez vratarja, vendar pa tretjega zadetka ni bilo in vse tri točke so odšle na drugo stran Karavank.

V torek bodo zmaji še enkrat igrali doma, njihov tekmec bo ekipa iz Gradca.

Liga Ebel, 4. kolo:

LIGA ZA KONČNICO:
Telemach Olimpija - KAC Celovec 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Potočnik 10., Selan 38.; Setzinger 21., Strong 32., Sofron 49.

Fehervar - VSV Beljak 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Graz 99ers - Innsbruck 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

 

 

 

 

 

 

LIGA ZA RAZVRSTITEV:
Vienna Capitals - Bolzano 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)
Orli Znojmo - Red Bull Salzburg 7:6 (5:2, 1:1, 1:3)
Dornbirn - Black Wings Linz 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.