Šport
17 ogledov

Salzburg Olimpiji zabil osem golov

Fabian Dahlem Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 42. kroga lige Ebel izgubili z ekipo Red Bull Salzburg s 3:8 (2:2, 1:3, 0:3).

Stanje na lestvici ni dopuščalo nobenega dvoma: popoln favorit v obračunu ljubljanskega in solnograškega kluba je bil Salzburg, ki je v Ljubljano prišel kot vodilna ekipa z 82 točkami, Olimpija je zadnja s 23. Za nameček imajo v Tivoliju še veliko težav s poškodbami, zaradi česar so tokrat v postavo uvrstili še nekaj mladih hokejistov (ob Luki Kreigherju, ki je že igral v Celovcu, še Luko Logarja ter Mihaela in Krištofa Potočnika). Pričakovan razplet je prinesel zmago gostov z 8:3.

Dober začetek, slab konec

A začetek ni bil slab. Ljubljančani so celo hitro prišli do zadetka, ko je Maks Selan že v drugi minuti premagal vratarja Fabiana Weinhandla. Nadaljevanje je bilo nato slabše, tekmeci so jim v naslednjih desetih minutah zabili dva gola ob številčni prednosti. V tem elementu ljubljanska ekipa nikakor ne blesti, tokrat pa je, potem ko so imeli gostje dve zaporedni izključitvi, le dosegla zadetek ob razmerju 5-3, v polno je prvič v Tivoliju zadel Nardo Nagtzaam.

Zmaji so imeli še eno številčno prednost v nadaljevanju tekme, a je niso izkoristili. Potem pa se je tehtnica začela pričakovano nagibati na stran gostov, ko so dosegli zadetka v 26. in 27. minuti. Predali pa se zmaji še niso, po ukradenem ploščku pred vrati tekmecev je bil Roland Kaspitz dovolj natančen za znižanje na 3:4. A kaj, ko so gostje takoj zatem spet povišali naskok. Po petem golu je vratarja Roya zamenjal Tomaž Trelc.

V zadnjem delu so gostje brez večjih težav zadržali naskok. V 52. in 53. minuti, ko so imeli najprej na ledu dva igralca več, nato pa enega, pa so dokončno potrdili zmago z dvema goloma, le minuto in 13 sekund za prvim pa so dosegli še tretji gol v tej tretjini.

Sledi zaključek

Naslednji teden Olimpiji prinaša še zadnja obračuna rednega dela lige Ebel, najprej v petek domačo tekmo z Dunajčani, v nedeljo pa še gostovanje pri današnjih nasprotnikih iz Salzburga.

Liga Ebel, 42. kolo:

Telemach Olimpija - Salzburg 3:8 (2:2, 1:3, 0:3)
Selan 2., Nagtzaam 16., Kaspitz 33.; Sterling 6., 52., Ledin 13., 26., 53., Walter 27., Brucker 34., Cijan 53.

Vienna Capitals - Bolzano 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Black Wings Linz - Innsbruck 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Orli Znojmo - VSV Beljak 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Fehervar - Dornbirn 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)
KAC Celovec - Graz 99ers 4:3 (1:1, 2:0, 0:2; 1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.