Šport
14 ogledov

''Moram vas razočarati, ne bom odstopil''

hokej Jesenice Olimpija Saša Despot
Nemški trener Fabian Dahlem navkljub slabim rezultatom hokejskega kluba Telemach Olimpija ne namerava odstopiti s svojega položaja.

Potem ko je v torek brez službe ostal trener nogometašev Olimpije Marijan Pušnik, pa čeprav je njegova ekipa po jesenskem delu sezone prva na lestvici, je marsikateri športni privrženec pričakoval podobno novico tudi z druge strani mesta. A strateg hokejistov Telemacha Olimpije Fabian Dahlem kljub novemu porazu ne namerava odstopiti.

"Moram vas razočarati, ne bom odstopil," je sedmi sili po torkovi tekmi lige Ebel med Telemachom Olimpijo in Innsbruckom dejal nemški trener. Poudaril je, da sam ne vidi razlogov za odstop, če pa bo prišlo do zamenjave, bo to moral narediti nekdo drug v klubu.

"Fantom nimam česa očitati. Če bi prišlo do izgube zaupanja, če bi izgubljal igralce ... tako pa ni razloga, da bi odstopil. Trenutno smo v zelo težkem položaju, imamo zgoščen urnik, številne poškodovane igralce," je v dvorani Tivoli po porazu z 2:4 proti tekmecu z dna lestvice Innsbrucku našteval Dahlem.

Poraz z Innsbruckom je bil deveti v nizu, malo možnosti je, da ga Ljubljančani prekinili v petek, ko jih čaka gostovanje pri vodilnem Linzu, ki jih je 22. novembra že ponižal z 10:0. "Zadovoljen sem z igralci, ki jih imam. Okrepitve? Seveda bi mi prišel kakšen igralec še kako prav, ampak ... " je orisal splošen težak položaj v klubu.

"Fantje se trudijo, vidim napredek, imamo neko raven. Delamo trdo in nimam občutka, da bi izgubljal zaupanje mojih igralcev," še dodaja Dahlem, ki je proti Innsbrucku igral tudi z neizkušenim vratarjem Maticem Marinškom, pa brez Andreja Tavžlja, Davida Planka, Mateja Hočevarja in še koga.

Je pa nemški trener vsaj ohranil smisel za humor. Na vprašanje, kako komentira transparent, ki so ga na tribunah razobesili navijači (Dahlem go home - Dahlem, pojdi domov), je dejal: "Nisem imel očal. Kaj pa je pisalo? Domov? Ne morem brez denarja, da me bo potem še žena ... šala, šala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.