V Torinu remi, Barca do zmage v Londonu

Foto: EPA
Foto: EPA
V ponovitvi finala iz leta 2006 sta se v osmini finala pomerila Arsenal in Barcelona. Tudi tokrat so slavili Katalonci. Juve in Bayern sta se v Torinu razšla brez zmagovalca.
Oglej si celoten članek

V Londonu je bila Barcelona precej več pri žogi, a si prave priložnosti do konca prvega polčasa ni uspela priigrati. Topničarji so bili nevarnejši, sredi prvega dela pa je po strelu Katalonca v domači ekipi Hectorja Bellerina žoga prišla do Alexa Oxlada-Chamberlaina, ki pa je zmogel le slab strel v že ležečega gostujočega vratarja Marc-Andréja ter Stegna.

Pri Barci v prvih 45 minutah niso uspeli streljati na gol Petra Čecha, ki pa je bil v zadnji minuti dvakrat v zelo nevarnem položaju, obakrat je zagrozil Luis Suárez. Urugvajec je prvič slabo zadel žogo, ki so jo domači branilci uspeli izbiti iz peterca, v sodnikovem podaljšku pa je bil po podaji Danija Alvesa sam pred češkim golmanom, a je z bližine z glavo streljal mimo vratnice.

Na začetku drugega polčasa je po levi strani pobegnil Neymar, dobil lepo podajo in prišel sam pred Čecha, ki pa se je izkazal z obrambo. Žogo, ki je šla v njegov bližnji kot, je odbil z nogo.

V 60. minuti pa je odlično delo na drugi strani opravil Ter Stegen. Po podaji Nacha Monreala je Olivier Giroud dobil skok, Nemec pa je s skrajnimi močmi žogo uspel odbiti pred golovo črto. Barca je prevladovala, v 66. minuti pa je Per Mertesacker blokiral strel Lionelu Messiju, Suarez pa je z desne strani znova sprožil mimo vrat.

Topničarji so se otresli pritiska, naposled le prevzeli pobudo, a nato je Barcelona udarila s protinapadom. Neymar je pobegnil po levi strani, Laurent Koscielny je krenil na njega, Brazilec pa je podal žogo do osamljenega Messija. Ta je na tla položil Čecha in nato zadel v prazno mrežo. Argentinec se je šele prvič vpisal med strelce na stadionu Emirates, na sedmi tekmi pa je tudi prvič premagal Čecha.

Na drugi strani se je v lepem položaju takoj znašel rezervist Danny Welbeck, a se je zapletel. V 78. minuti bi morali Katalonci voditi že z dvema goloma prednosti. Po blokiranem strelu Neymarja je Messi nesebično podal do Suareza, ki pa je neoviran zadel le vratnico. Že v naslednji minuti je Welbeck spustil žogo do vtekajočega Aarona Ramseya, Ter Stegen pa je s pol metra zaustavil Valižanov poizkus.

Nato pa je v 83. minuti Mertesacker nespretno v svojem kazenskem prostoru odbil žogo, Mathieu Flamini, ki je bil na zelenici le nekaj sekund, pa je zamudil in pokosil Messija. Ta je zanesljivo izvedel enajstmetrovko. V sodnikovem podaljšku je imel lepo priložnost še Neymar, a je njegov strel z glavo zaustavil Čech.

Vodstvo Bavarcev

V Torinu so s streli več poizkušali gostje, ob koncu prvega dela pa je v polno zadel Thomas Müller. Nemški reprezentant je zadel šestič v tej sezoni Lige prvakov. Douglas Costa je pošiljal predložek v kazenski prostor, po odboju od branilca pa je žoga padla pred Müllerja, ki jo je le še poslal mimo Gianluigija Buffona.

V 55. minuti so Nemci vodili z 2:0. Z levico je zadel Arjen Robben, ki je dokončal kontro po podaji Roberta Lewandowskega. To je bil Nizozemčev 26. zadetek v najelitnejšem klubskem tekmovanju. A pri Stari dami niso vrgli puške v smeti.

Najprej je zaostanek Torinčanev zmanjšal Paulo Dybala. Joshua Kimmich je izgubil žogo zunaj kazenskega prostora, Mario Mandžukić pa je s podajo našel 22-letnika, ki je zadel z desne strani. Juventus je kasneje zadel še v 76. minuti, ko je bil natančen Stefano Sturaro. Álvaro Morata je z glavo našel vtekajočega vezista, ta pa je žogo potisnil mimo Manuela Neujerja

Liga prvakov, osmina finale, prve tekme:

Arsenal : Barcelona  0:2 (0:0)
Messi 72., 83./11-m

Juventus : Bayern  2:2 (0:1)
Dybala 63., Sturaro 76..; Müller 43., Robben 55.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.