Šport > Nogomet
56 ogledov

V Torinu remi, Barca do zmage v Londonu

Alexis Sanchez EPA
V ponovitvi finala iz leta 2006 sta se v osmini finala pomerila Arsenal in Barcelona. Tudi tokrat so slavili Katalonci. Juve in Bayern sta se v Torinu razšla brez zmagovalca.

V Londonu je bila Barcelona precej več pri žogi, a si prave priložnosti do konca prvega polčasa ni uspela priigrati. Topničarji so bili nevarnejši, sredi prvega dela pa je po strelu Katalonca v domači ekipi Hectorja Bellerina žoga prišla do Alexa Oxlada-Chamberlaina, ki pa je zmogel le slab strel v že ležečega gostujočega vratarja Marc-Andréja ter Stegna.

Pri Barci v prvih 45 minutah niso uspeli streljati na gol Petra Čecha, ki pa je bil v zadnji minuti dvakrat v zelo nevarnem položaju, obakrat je zagrozil Luis Suárez. Urugvajec je prvič slabo zadel žogo, ki so jo domači branilci uspeli izbiti iz peterca, v sodnikovem podaljšku pa je bil po podaji Danija Alvesa sam pred češkim golmanom, a je z bližine z glavo streljal mimo vratnice.

Na začetku drugega polčasa je po levi strani pobegnil Neymar, dobil lepo podajo in prišel sam pred Čecha, ki pa se je izkazal z obrambo. Žogo, ki je šla v njegov bližnji kot, je odbil z nogo.

V 60. minuti pa je odlično delo na drugi strani opravil Ter Stegen. Po podaji Nacha Monreala je Olivier Giroud dobil skok, Nemec pa je s skrajnimi močmi žogo uspel odbiti pred golovo črto. Barca je prevladovala, v 66. minuti pa je Per Mertesacker blokiral strel Lionelu Messiju, Suarez pa je z desne strani znova sprožil mimo vrat.

Topničarji so se otresli pritiska, naposled le prevzeli pobudo, a nato je Barcelona udarila s protinapadom. Neymar je pobegnil po levi strani, Laurent Koscielny je krenil na njega, Brazilec pa je podal žogo do osamljenega Messija. Ta je na tla položil Čecha in nato zadel v prazno mrežo. Argentinec se je šele prvič vpisal med strelce na stadionu Emirates, na sedmi tekmi pa je tudi prvič premagal Čecha.

Na drugi strani se je v lepem položaju takoj znašel rezervist Danny Welbeck, a se je zapletel. V 78. minuti bi morali Katalonci voditi že z dvema goloma prednosti. Po blokiranem strelu Neymarja je Messi nesebično podal do Suareza, ki pa je neoviran zadel le vratnico. Že v naslednji minuti je Welbeck spustil žogo do vtekajočega Aarona Ramseya, Ter Stegen pa je s pol metra zaustavil Valižanov poizkus.

Nato pa je v 83. minuti Mertesacker nespretno v svojem kazenskem prostoru odbil žogo, Mathieu Flamini, ki je bil na zelenici le nekaj sekund, pa je zamudil in pokosil Messija. Ta je zanesljivo izvedel enajstmetrovko. V sodnikovem podaljšku je imel lepo priložnost še Neymar, a je njegov strel z glavo zaustavil Čech.

Vodstvo Bavarcev

V Torinu so s streli več poizkušali gostje, ob koncu prvega dela pa je v polno zadel Thomas Müller. Nemški reprezentant je zadel šestič v tej sezoni Lige prvakov. Douglas Costa je pošiljal predložek v kazenski prostor, po odboju od branilca pa je žoga padla pred Müllerja, ki jo je le še poslal mimo Gianluigija Buffona.

V 55. minuti so Nemci vodili z 2:0. Z levico je zadel Arjen Robben, ki je dokončal kontro po podaji Roberta Lewandowskega. To je bil Nizozemčev 26. zadetek v najelitnejšem klubskem tekmovanju. A pri Stari dami niso vrgli puške v smeti.

Najprej je zaostanek Torinčanev zmanjšal Paulo Dybala. Joshua Kimmich je izgubil žogo zunaj kazenskega prostora, Mario Mandžukić pa je s podajo našel 22-letnika, ki je zadel z desne strani. Juventus je kasneje zadel še v 76. minuti, ko je bil natančen Stefano Sturaro. Álvaro Morata je z glavo našel vtekajočega vezista, ta pa je žogo potisnil mimo Manuela Neujerja

Liga prvakov, osmina finale, prve tekme:

Arsenal : Barcelona  0:2 (0:0)
Messi 72., 83./11-m

Juventus : Bayern  2:2 (0:1)
Dybala 63., Sturaro 76..; Müller 43., Robben 55.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.