V Torontu 39 točk Jamesa

Foto: Žurnal24 LeBron James (Cleveland) in Chris Bosh (Toronto) na obračunu v Air Canada Centru
Osem srečanj je bilo odigranih v nedeljo zvečer v ligi NBA. Nesterovič je s Torontom v končnici klonil proti Jamesovemu Clevelandu, Vujačič se je z LA Lakerski veselil zmage nad Indiano.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Toronto : Cleveland 90:93
Washington : Seattle 108:86
Minnesota : Dallas 78:101
LA Clippers : San Antonio 82:88
Memphis : Miami 101:94
Charlotte : Milwaukee 89:93
Denver : Philadelphia 109:96
LA Lakers : Indiana 112:96

Z izjemno moštveno igro so Los Angeles Lakersi v nedeljo zvečer nadigrali Indiana Pacerse in z rezultatom 112:96 prišli do 21 zmage v sezoni oz. Do 12 v zadnjih 15 srečanjih. Srečanje je v tretji četrtini spreobrnil Kobe Bryant , ko je dosegel 12 od svojih 26 točk. Znova je napredek v svoji igri dokazal Andrew Bynum , ki je zbral 23 točk in 12 skokov. Dvojni dvojček je s 13 skoki in prav toliko točkami dosegel še Lemar Odom . Že desetič letos so imeli Lakersi uspešnost meta nad 50 odstotkov. Saša Vujačič zaradi težav z gležnjem in hrbtenico ni igral že na drugi tekmi, podobno kot tudi ne Vladimir Radmanovič .

Iverson (Denver) je proti svojim nekdanjim sooigralcem (Philadelphia) - 38 točk. © AFP

 
LeBron James je Cleveland Cavelierse pripeljal do zmage 93:90 na gostovanju pri Toronto Raptorsih , potem ko je v zadnji četrtini dosegel 24 od svojih 39 točk. Še nikoli v zgodovini Clevelanda kateri od njihovih košarkarjev v četrtini četrtini ni dal toliko točk. "Bilo je kot, da bi popolnoma sam metal na treningu,“ je po srečanju v Air Canada Centru dejal James, hvale na njegov račun je sejal tudi trener Mike Brown : "LeBron je bil v četrti četrtini izjemen. Prevzel je vajeti v svoje roke in breme zmage na svoj hrbet. Kakšna fenomenalna, fenomenalna predstava.“ Meddrugim je zadel tri trojke, dve eno za drugo s katerima je zaostanek z 78:80 spreobrnil v prednost 84:80. Prvi strelec Toronta je bil s 23 točkami (20 jih je dal v drugi četrtini) Chris Bosh . Na parket se je vrnil Rašo Nesterovič in v dobrih 14 minutah dosegel štiri točke ter po dve podaji in skoka.

Na ostalih srečanjih nedeljskega večera: Dallas je z 101:78 nadigral Minnesoto , Dirk Nowitzki je dal 30 točk; Memphis je na krilih Pauja Gasola (28 točk, 13 skokov) prizadejal nov poraz Miamiju ; Tony Parket (26 točk) in Tim Duncan (17 točk, 17 skokov) sta bila najzaslužnejša za zmago San Antonija 88:82 nad LA Clippersi ; še naprej melje Denver , tokrat je Allen Iverson za zmago 109:96 svojemu nekdanjemu klubu Philadelphiji nasul 38 točk; Washington je slavil proti Seattlu ; Milwaukee pa na gostovanju v Charlottu .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.