V Turčijo s starim bolidom

Foto: Žurnal24 Spyker bo naslednje leto v lasti Vijayja Mallyaje.
Dirkaško moštvo Formule 1 Spyker-Ferrari je na veliko nagrado v Turčiji odpotovalo brez B-različice dirkalnika.
Oglej si celoten članek

Trenutno zadnjeuvrščeno moštvo v najhitrejšem avtomobilističnem tekmovanju bo v Istanbulu torej nastopilo s starim, dokaj zastarelim dirkalnikom, saj nova različica F8-VII, od katere se je veliko pričakovalo, ni prestala varnostega testa.

"Zelo smo razočarani nad zakasnitvijo uporabe novega dirkalnika, saj smo vsi v koncernu vanj vložili veliko truda,“ je potarnal tehnični direktor Spykerja Mike Gascoyne in pojasnil vzroke zakasnitve: “Problemi po vsej verjetnosti izhajajo iz napak v materialu. Nad tem smo nekoliko presenečeni, saj je podoben tistemu, ki ga uporabljamo pri A-različici avtomobila. Kljub težavam pričakujemo, da bomo z novim dirkalnikom lahko nastopili že na prihodnji Veliki nagradi Italije.“

Težave Spykerja pa imajo tudi pozitivno plat, saj bodo novo različico dirkalnika lahko testirali še pred nastopom v Monzi: "Testiranje bo pripomoglo k boljši formi na Veliki nagradi Italije,“ je poskušal oblake nad Spykerjevo garažo razpihati Gascoyne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.