Šport > Moto športi
9 ogledov

V Turčijo s starim bolidom

Spyker bo naslednje leto v lasti Vijayja Mallyaje. Žurnal24 main
Dirkaško moštvo Formule 1 Spyker-Ferrari je na veliko nagrado v Turčiji odpotovalo brez B-različice dirkalnika.

Trenutno zadnjeuvrščeno moštvo v najhitrejšem avtomobilističnem tekmovanju bo v Istanbulu torej nastopilo s starim, dokaj zastarelim dirkalnikom, saj nova različica F8-VII, od katere se je veliko pričakovalo, ni prestala varnostega testa.

"Zelo smo razočarani nad zakasnitvijo uporabe novega dirkalnika, saj smo vsi v koncernu vanj vložili veliko truda,“ je potarnal tehnični direktor Spykerja Mike Gascoyne in pojasnil vzroke zakasnitve: “Problemi po vsej verjetnosti izhajajo iz napak v materialu. Nad tem smo nekoliko presenečeni, saj je podoben tistemu, ki ga uporabljamo pri A-različici avtomobila. Kljub težavam pričakujemo, da bomo z novim dirkalnikom lahko nastopili že na prihodnji Veliki nagradi Italije.“

Težave Spykerja pa imajo tudi pozitivno plat, saj bodo novo različico dirkalnika lahko testirali še pred nastopom v Monzi: "Testiranje bo pripomoglo k boljši formi na Veliki nagradi Italije,“ je poskušal oblake nad Spykerjevo garažo razpihati Gascoyne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.