Šport > Kolesarstvo
25392 ogledov

Pri Bori nezadovoljni: To je boleč udarec

Danny van Poppel Profimedia
Nizozemcu so naknadno odvzeli etapno zmago.

Tretja etapa dirke po Turčiji je postregla s precejšnjim zapletom. V ciljnem sprintu glavnine je namreč kot prvi ciljno črto prečkal kolesar moštva Bora-hansgrohe Danny van Poppel. Ta je po etapi tudi prišel na zmagovalni oder, a so ga nato diskvalificirali. Po mnenju sodnikov je namreč v sprintu nepravilno zaprl pot Italijanu Giovanniju Lonardiju. Kolesar ekipe Polti Kometa je tako prišel do etapnega uspeha.

Van Poppel je v samem zaključku dirke zapeljal povsem na levo stran, Lonardiju, ki je ob prihodu v cilj jezno dvignil roko, pa je zmanjkalo prostora na cesti.

"Zadnji ovinek je povzročil, da je bil sprint zelo zahteven. To je boleč udarec za Dannyja in ekipo, še zlasti po vloženem trudu v tej etapi," je po odvzemu zmage dejal športni direktor Bore Bernhard Eisel.

V sprintu je sodeloval tudi član novomeške ekipe Adrie Mobil Tilen Finkšt. Ta je bil sprva v odlični poziciji, kolesaril je blizu van Poppla in Lonardija, nato pa je bil prisiljen zmanjšati tempo, ko sta ga v boju za dobro pozicijo zaprla dva kolesarja, vsak z ene strani. Slovenec je hitro zaostal. Na koncu je osvojil 23. mesto v etapi. 

V času zmagovalca je etapo končal tudi Anže Skok. Ta je bil 56.

Komentarjev 1
  • Idioti 18:53 23.april 2024.

    Popolnoma pravilno in pošteno ! Kaj se cmerajo !

Sorodne novice