Šport > Kolesarstvo
5004 ogledov

Zato je prst uperil v nebo: To je bil zame zelo čustven dan

Tadej Pogačar Profimedia
TAdej Pogačar je imel dodaten motiv za nastop na LBL:

Tadej Pogačar je po letu 2021 še drugič zmagal na četrtem spomeniku sezone, dirko Liege - Bastogne - Liege je tokrat dobil z napadom 35 kilometrov pred ciljem, ko se je odpeljal vsem tekmecem. Njegova prednost je narastla na krepko preko minute in pol, v zadnjem kilometru pa je tako precej sproščeno vozil proti svoji šesti zmagi na spomenikih kolesarstva.

Ob prečkanju ciljne črte je slovenski kolesarski zvezdnik najprej uperil en prst v nebo, kasneje še dva. Pred dvema letoma je namreč to dirko izpustil zaradi smrti mame nejgove partnerke Urške Žigart. 

"Celoten dan je bil zame zelo čustven. Razmišljal sem o Urškini mami, pred dvema letoma sva morala oditi domov. Lani sem si tu zlomil zapestje. Bili sta dve težki leti, tokrat pa sem kolesaril tudi za Urškino mamo. Zelo sem zadovoljen, da sem še enkrat dobil to čudovito dirko. Hvala vsem v ekipi, ki so danes delali zame. Brez njih mi ne bi uspelo. Poln sem emocij," je po zmagi izjavil Pogačar.

"Danes sem imel v mislih, da moram hraniti moči, pa tudi o tem, da mi mora ostati toplo. Na sebi sem imel številna oblačila. Ekipa je opravila izjemen posel. Na vzponih smo vozili močno, na spustih previdno, na La Redoute pa smo naredili natančno to, kar smo si zamislili. Od tam naprej sem trpel vseskozi do cilja. Na takšnih dirkah je res lepo priti solo v zaključek preizkušnje. Še posebej v dresu državnega prvaka," je še izjavil Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta je na spomenikih doslej slavil že šestkrat, s tem se je med aktivnimi kolesarji pridružil svojemu velikemu tekmecu Mathieju van der Poelu, ki je tokrat zasedel tretje mesto za drugouvrščenim Romainom Bardetom.

Pogi je svojo serijo uspehov na petih največjih enodnevnih dirkah začel prav na LBL leta 2021. Kasneje je zmagal še na dirki po Lombardiji, to mu je uspelo kar trikrat (2021, 2022 in 2023) ter dirki po Flandriji (2023). Na Milano - San Remo je letos prvič stopil na zmagovalni oder, zasedel je tretje mesto, Pariz - Roubaix, ki mu zaradi telesne konstitucije ne ustreza, pa je izpustil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice