Šport > Kolesarstvo
19430 ogledov

"V bolnišnici sem bil ob Primožu, podcenjeval sem zlom ključnice"

Remco Evenepoel in Primož Roglič Profimedia
Belgijski kolesarski as je spregovoril o svojem stanju dobra dva tedna po padcu v Baskiji.

Četrta etapa dirke po Baskiji je zahtevala velik davek med najboljšimi kolesarji. Grdo so jo skupili Jonas Vingegaard, Steff Cras in Jay Vine, nekoliko manj pa Primož Roglič in Remco Evenepoel. Slednji je za podkast The Wolfpack Howls pojasnil svoje trenutno zdravstveno stanje.

"Ne smem se pritoževati. Čutim, da moje telo okreva. Bolečina je manjša in manjša. Podcenjeval sem sicer zlomljeno ključnico, mislil sem, da bo manj bolelo," je dejal belgijski kolesarski zvezdnik.

"Do zdaj sem opravil nekaj lažjih treningov v telovadnici, kolesarjenej na prostem še ni bilo opcija. Kmalu bom sedel na kolo doma. Upam, da ne bo trajalo dolgo, da se bom znova dobro počutil," je še izjavil prvi mož ekipe Soudal - Quick-Step.

Ta se je spomnil prvih ur po grdem padcu in vseh, ki so jo skupili v padcu: "Primož je bil poleg v bolnišnici, spregovorila sva nekaj besed. Jonasu sem poslal sporočilo. Stanje ostalih fantov sem spremljal na socialnih omrežjih, da sem videl, kako jim gre. Glede na vse okoliščine so vsi, na srečo, kar dobro."

Kljub poškodbi njegov glavni cilj sezone ostaja Tour de France. "Moje priprave se bodo zdaj začele teden dni prej. Odšel bom na višinske priprave, glede na mojo formo pa se bomo nato odločil, če bom nastopil na dirki po Švici, ali pa bom odšel na kriterij Dauphiné. Nato bomo vključili še en višinski kamp," načrtuje Evenepoel.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

"Tour se hitro bliža, to je res. Potem naa vrsto pridejo še olimpijske igre. To je nekaj posebnega zame, v zadnjih letih so pridobile na veljavi. Kot kolesar imaš morda le tri, štiri položnosti, da v svoji karieri osvojiš olimpijsko kolajno. Upam na odličje, tako v vožnji na čas, kot tudi na cestni preizkušnji. Se že veselim poletja," je zaključil Belgijec.

Ta bo ta konec sicer moral izpustiti četrti spomenik sezone, na dirki Liege - Bastogne - Liege, kjer je zdaj prvi favorit Tadej Pogačar, je bil sicer najboljši v zadnjih dveh letih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice