Šport > Kolesarstvo
11489 ogledov

Noro, kaj je pred dirko Liege-Bastogne-Liege svetovni prvak izjavil o Pogačarju

Mathieu van der Poel Profimedia
Mathieu van der Poel se dobro zaveda, da bo moral za zmago na kolesarskem spomeniku Liege-Bastogne-Liege premagati tudi izjemnega Pogačarja.

Potem ko je suvereno odprl kolesarsko sezono 2024, je svetovni prvak Mathieu van der Poel na nedeljski prestižni enodnevni klasiki Amstel Gold le pokazal prve znake ranljivosti, potem ko je dirko zaključil na zanj zelo skromnem 22. mestu. Glede na to, da je že v nedeljo na sporedu dirka Liege-Bastogne-Liege, ki jo je označil za eno večjih ciljev letošnje sezone, se Nizozemec dobro zaveda, da bo moral prikazati dosti boljšo predstavo, še posebej ker se bo na startu pojavil tudi njegov veliki prijatelj in rival Tadej Pogačar.

"Res bom moral imeti močnejše noge, kot na dirki Amstel Gold, saj gre še za težjo dirko. In seveda, tu bo tudi Tadej Pogačar," je v pogovoru za Het Nieuwsblad na najtežjega nasprotnika opozoril svetovni prvak, ki bo izpustil sredino Valonsko puščico, saj bo teden preživel v Španiji, kjer se bo v prijetnem poletnem vremenu pripravljal na nedeljski četrti veliki kolesarski spomenik sezone. "Užival bom v toplem vremenu ter opravil še nekaj zadnjih vzponov pred nedeljsko dirko."

Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sicer nisem imel tako močnih nog, kot prejšnjih nekaj tednov, a je bilo vseeno zelo zabavno ponovno nastopiti na dirki Amstel Gold," ostaja kljub slabšemu nastopu še naprej optimističen zmagovalec treh velikih kolesarskih spomenikov, ki mu v njegovi zbirki manjkata le še dirka po Lombardiji in ravno dirka Liege-Bastogne-Liege. "Gre za drugačen tip dirke. Med vzponi pričakujem dosti več taktičnega boja."

A čeprav mnogi dirko Liege-Bastogne-Liege napovedujejo predvsem kot spopad Pogačarja in Van der Poela, Nizozemec sporoča konkurenci, naj ne pričakujejo, da se bodo lahko zanašali nanj in njegovo ekipo, da bo opravila večino dela in pokrila večino napadov. "Ni vedno na meni, da se spravim na delo. Letos sem osvojil že dva velika spomenika. Za razliko od drugih si lahko privoščim ta luksuz, da nekoliko bolj kockam," je zaključil član ekipe Alpecin-Deceuninck, ki je v letošnji sezoni osvojila vse tri kolesarske spomenike, ki so bili do sedaj na sporedu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice