Šport > Kolesarstvo
6974 ogledov

Nove težave pri ekipi Visma - Lease a bike

Wilco Kelderman Profimedia
Poškodovan še en zvezdnik.

Pri ekipi Visma - Lease a bike, ki je lani še pod imenom Jumbo - Visma slavila na vseh treh tritedenskih dirkah, imajo v tem letu obilico težav s poškodbami. Huje poškodovanima prvima zvezdnikoma Jonasu Vingegaardu in Woutu van Aertu se je za dalj časa namreč pridružil še Wilco Kelderman.

Nizozemski kolesar, ki se je na vseh tritedenskih dirkah v skupnem seštevku že prebil med najboljših pet (četrti na Vuelti 2017, tretji na Giru 2020, peti na Touru 2021), leta 2017 pa je po padcu odstopil, ko je nosil rožnato majico vodilnega na Giru, bo tokrat ostal brez nastopa na italijanski pentlji. Kilderman jo je sicer skupil že na dirki Pariz - Nica, a se je njegovo okrevanje po zlomu ključnice nepričakovano zavleklo.

"Wilco še ni okreval po zlomu ključnice. Ker njegova rehabilitacija traja dlje od predvidenega, se je Wilco skupaj z moštvom odločil, da izpusti Giro d'Italia. Zamenjal ga bo Koen Bouwman, ki se že nahaja na višinskih pripravah moštva za Giro," so sporočili iz ekipe Visma - Lease a bike. Kelderman je sicer utrpel že svoj tretji zlom ključnice v karieri.

Nizozemsko moštvo je nameravalo na Giru nastopiti z zelo močno zasedbo, a je za zdaj vprašljiv tudi sprva predvideni nastop van Aerta, prvi adut ekipe pa tako postaja Cian Uijtdebroeks.

Za največjega favorita preizkušnje zaenkrat sicer velja slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice