Šport > Kolesarstvo
1420 ogledov

"Če bi padel le 20 cm stran, bi bil mrtev"

Steff Crass Profimedia
Belgijski kolesar je srečen, ker je ostal živ.

Belgijec Steff Cras je bil udeležen v padec, ki je na dirki po Baskiji povzročil tudi poškodbe in odstope favoritov Primoža Rogliča, Remca Evenepoela, Jonasa Vingegaarda in Jayja Vina. Osemindvajsetletni član moštva TotalEnergies je kljub težkim poškodbam prepričan, da bi se vse skupaj zanj lahko končalo še huje.

Cras v zadnjih letih nima sreče. Lani je grdo padel na kriteriju Dauphine in tudi Touru, njegov padec na dirki po Franciji je zakrivil gledalec, tokrat pa se je počasi vračal v formo, a ga je zdaj ustavila nesrečna dirka po Baskiji. Ob padcu je 'priletel' v betonski jašek ob cesti in utrpel dve zlomljeni vretenci, dve zlomljeni rebri in predrta pljuča. 

"Na smrt sem bil prestrašen, saj pol minute nisem mogel dihati," je po nekaj dneh svoje poškodbe opisal Belgijec.

"Imel sem le eno delujoče pljučno krilo. Hodil sem po robu smrti. Ko sem si kasneje ogledal betonsko oviro, sem spoznal, da bil bil že mrtev, če bi padel le kakšnih 20 centimetrov stran. Iskreno povedano, sem imel veliko srečo," je dejal Cras.

Steff Cras | Avtor: Profimedia Profimedia

O podobnih občutkih je spregovoril tudi Vine: "S pomočjo hodulje že lahko hodim po bolniški sobi, prvi korak pa je bil po vsem, kar se je zgodilo, zame zelo čustven. Preprosto težko verjamem, da še vedno lahko hodim in da se bom lahko nekega dne igral s svojimi otroki. Nekaj dni je bilo groznih, saj nismo vedeli, če se bodo pojavile nevrološke težave."

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Idioti 19:03 10.april 2024.

    A zdaj nam boste pa vi filozofiral , da je čudež , da so nekateri ostali živi. Vsi , ki smo padec videli , smo videli tudi dve 300kg in eno 200kg skalo . Hočete povedati, da mi ne vemo ...prikaži več , da pojma nimamo , kaj se zgodi ,če z glavo usekamo pri 60km/h v take skale . Zakaj ne razjasnite ZAKAJ in kateri KRETEN je postavil te skale tja . Naredite o tem članek !

Sorodne novice